Izvor: B92, 10.Dec.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREDSEDNIK SRJ OSLOBODIO ALBINA KURTIJA

Beograd -- Predsednik SR Jugoslavije Vojislav Kostunica doneo je odluku da oslobadjanju od daljeg izdrzavanja kazne Albina Kurtija, bivseg lidera studentskih protesta na Kosovu i Metohiji i sekretara predsednika Odbora za ljudska prava na Kosovu Adema Demacija, saopsteno je u ponedeljak iz kabineta predsednika SRJ.

Predsednik SRJ pri donosenju odluke rukovodio se nadom da ce oslobadjanje Albina Kurtija, pored ucesca srpskih poslanika koalicije "Povratak", biti jos jedan znak da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << SRJ tezi mirnom resenju odnosa u Pokrajini. Jugoslovenski predsednik ovu odluku doneo je povodom medjunarodnog dana ljudskih prava i na inicijativu jugoslovenskog Komiteta pravnika za ljudska prava, kaze se u saopstenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.