PREDSEDNIK SRBIJE DANAS DOČEKUJE KINESKE VAKCINE: Stiže milion doza, masovna imunizacija u Srbiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jan.2021, 08:56

PREDSEDNIK SRBIJE DANAS DOČEKUJE KINESKE VAKCINE: Stiže milion doza, masovna imunizacija u Srbiji

Kako je saopštila Služba za saradnju s medijima predsednika Republike, Vučić će avion dočekati u 9.50 časova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekaće danas na aerodromu "Nikola Tesla" avion "Er Srbije" kojim će iz Kine biti dopremljeno milion doza vakcine kompanije "Sinofarm".

.

Podsetimo, reč je o inaktiviranoj vakcini koja se koristi u Kini, Bahreinu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Napravljena je od korona virusa, a deluje tako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << što "podučava" imuni sistem da stvara antitela protiv SARS-CoV-2. Antitela se vezuju za virusne proteine.

Da bi kreirali BBIBP-CorV, istraživači iz Pekinškog instituta dobili su tri varijante korona virusa od pacijenata u kineskim bolnicama. Odabrali su jednu od varijanti, jer je bila u stanju da se brzo razmnožava u ćelijama bubrega majmuna uzgajanim u rezervoarima za bioreaktor.

Kada su istraživači proizveli velike zalihe korona virusa, zalili su ih hemikalijom zvanom beta-propiolakton.

Inaktivirani korona virusi više nisu mogli da se repliciraju, ali su njihovi proteini, uključujući šiljke, ostali netaknuti.

Zatim su istraživači izvukli inaktivirane viruse i pomešali ih sa malom količinom jedinjenja na bazi aluminijuma, koji stimulišu imuni sistem da pojača svoj odgovor na vakcinu.

I ova vakcina daje se u dve doze.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

VUČIĆ DOČEKAO KINESKE VAKCINE: Veliki dan za Srbiju, pola miliona građana će se vakcinisati

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jan.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je dočekao kineske vakcine na aerodromu "Nikola Tesla"..Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je na aerodromu "Nikola Tesla" avion "Er Srbije" kojim je iz Kine dopremljeno milion doza vakcine kompanije "Sinofarm"...Avion je sleteo u 9.50 časova...- Želeo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.