PREDSEDNIK SPREMA MEGA POMILOVANJE: Na hiljade robijaša izlazi iz zatvora u Meksiku, uslov je samo jedan

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jul.2021, 19:05

PREDSEDNIK SPREMA MEGA POMILOVANJE: Na hiljade robijaša izlazi iz zatvora u Meksiku, uslov je samo jedan

Slobodu čekaju i zatvorenici koji su iza rešetaka više od deset godina bez presude

Meksički predsednik Andres Manuel Lopez Obrador rekao je danas da će novom predsedničkom uredbom biti oslobođene hiljade zatvorenika koji služe kazne za razna dela, a među njima su i žrtve mučenja.

Uredbom će zatvorenici biti slobodni od 15. septembra, a biće obuhvaćeni svi robijaši koji su optuženi za bilo koji zločin, ukoliko su prethodno bili žrtve mučenja, naveo je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Lopez Obrador, a preneo Rojters.

Zatvorenici stariji od 75 godina, a koji nisu počinili ozbiljnije zločine, kao i zatvorenici iznad 65 godina sa hroničnim bolestima, koji nisu počinili ozbiljne zločine, takođe će moći da računaju na slobodu, dodao je Lopez Obrador.

.

U Meksiku ima 94.547 osoba koje su zatvorene bez presude, prema podacima ministra unutrašnjih poslova Olge Sančez Kordero.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.