PREDSEDNIK NAJAVIO NOVA HAPŠENJA: Vođena je istraga za tri ubistva, sada znamo da ih je bilo još

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Mar.2021, 22:57

PREDSEDNIK NAJAVIO NOVA HAPŠENJA: Vođena je istraga za tri ubistva, sada znamo da ih je bilo još

Posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost srpskoj javnosti se obratio predsednik Aleksandar Vučić, koji je govorio o izuzetno značajnim temama za našu zemlju, ali je svakako najviše pažnje privuklo ono što je govorio o ratu protiv organizovanog kriminala koji Srbija trenutno vodi.

- Imali smo razgovore oko borbe sa organizovanim kriminalom. Srbija je uspela u prethodnom preriodu da se obračuna sa nekoliko organizovanih kriminalnih grupa, najmanje dve. Postoje oni koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << hoće da naslede pohapšene - želim da kažem da će ubrzo biti rastureni i smešteni tamo gde im je mesto - iza rešetaka. Pošto neki mislie da je vreme da nastave "slavna" dela svojih prethodnika i misle da je potrebno da se smire desetak dana, pa će sve da bude po starom - da nastave da truju našu decu narkoticima - ja vam sad kažem, izbrojani su im dani na slobodi, kao što sam vam to rekao i za one grupe koje su već iza rešetaka - istakao je Aleksandar Vučić.

Predsednik Srbije je naročito apostrofirao s kakvom su hrabrošću pripadnici snaga bezbednosti ušli u okršaj sa kriminalcima, ne strahujući za svoje živote.

- Želim da se zahvalim narodu i ljudima koji su verovali u svoju državu, koji su verovali da će država biti jača od svih organizovanih kriminalnih grupa koje deluju na našoj teritoriji - naš odgovor biće nemilosrdan, ali u skladu sa ustavom, zakonom, u skladu sa pravdom, moralom i potrebama građana Srbije. Želim da se zahvalim svim pripadnicima snaga bezbednosti. Mi smo kod pripadnika ove najpoznatije kriminalne grupe uspeli u tehničkom smislu da uradimo nešto prvi put - uvezli smo neke sprave, pozajmili od naših prijatelja i uspeli da otvorimo ono što nikada nismo. Došli smo do saznanja do kojih nikada nismo mislili da ćemo doći. Ono što nas je zaprepastilo je da su pripadnici kriminalne grupe imali fotografije operativaca koji su se direktno borili protiv njih, koji su im bili neprijatelji. Ti ljudi su junaci, oni su rizikovalli svoje živote u pravom smislu to reči, mislm da su oni i sami shvatili koliko su blizu kraja bili.

Vučić je najavio i da čitavoj istrazi protiv grupe Veljka Belivuka nije kraj.

- Vodila se istraga za tri ubistva, sada se vodi za četiri ubistva, dobili smo nova saznanja, imamo još nestalih lica. Mi ćemo imati još saznanja u sledeća 72 sata. Sada sve proveravamo da bismo mogli da to uparimo sa izvršenjem krivičnih dela - zaključio je Aleksandar Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"IDEM U ŽAGUBICU ILI MEROŠINU DA SE VAKCINIŠEM": Predsednik Vučić hoće da pokaže ljudima kako da sačuvaju živote

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Mar.2021

Vučić je rekao da bi Srbija mogla da bude blizu poravnanja krive..Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je danas posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, a jedna od tema koja je trenutno najznačajnija i za koju smo očekivali da će biti posebno obrađena, svakako je vakcinisanje protiv...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.