PREDSEDNIK KENIJE IMAO VELIKU SREĆU: Teroristi likvidirali njegove vojnike, trebao kolima da prođe istim putem!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2021, 20:35

PREDSEDNIK KENIJE IMAO VELIKU SREĆU: Teroristi likvidirali njegove vojnike, trebao kolima da prođe istim putem!

Prvo je došlo do eksplozije, a onda je usledio napad iz zasede

Kenijski policijski zvaničnik izjavio je danas da je sedam vojnika ubijeno, a jedan nestao u okrugu Lamu nakon što su upali u zasedu islamskih ekstremističkih pobunjenika Al-Šabab iz susedne Somalije.

Napad se dogodio samo dva dana pre nego što će predsednik Uhuru Kenijata otvoriti višemilionsku luku u okrugu Lamu, preneo je AP.

Inače, policijski zvaničnik, koji je izvestio o napadu, insistirao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je da ne bude imenovan, jer, kako je rekao, nije ovlašćen da razgovara sa novinarima, a i kenijska vojska ne voli da javno izveštava o značajnim gubicima.

Vojska Kenije je saopštila da su vojnici bili na redovnoj dužnosti u području Baure u okrugu Lamu kada su napadnuti juče ujutru nakon što je njihovo vozilo naletelo na eksplozivnu napravu duž puta Bodei-Kiunga.

Kenijska vojska nije izvestila o eventualnim žrtvama niti o detaljima napada.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.