PREDSEDNIK JERMENIJE UPUTIO PISMO PUTINU: Sarkisjan moli ruskog predsednika da učini samo jedno

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2020, 15:17

PREDSEDNIK JERMENIJE UPUTIO PISMO PUTINU: Sarkisjan moli ruskog predsednika da učini samo jedno

Iz kabineta jermenskog lidera sapšteno šta je tražio

Predsednik Jermenije, Armen Sarkisjan zatražio je od ruskog predsednika Vladimira Putina da pomogne povratak jermenskih zarobljenika koji se nalaze u Azerbejdžanu - saopšteno je iz kancelarije Sarkisjan.

U pismu upućenom Putinu posebno se kaže da su jermensko društvo i iseljenička zajednica duboko zabrinuti zbog situacije oko vojnika i civila koji su zarobljeni u Azerbejdžanu.

U pismu se navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da bi posredovanje ruskog predsednika u velikoj meri doprinelo rešavanju izuzetno osetljivog problema vraćanja vojnika i civila koje drži Azerbejdžan, al i tela ubijenih.

Ranije u novembru, Jerevan i Baku dogovorili su se o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu, stavljajući tačku na šestonedeljni rat oko spornog područja.

Nakon prestanka neprijateljstava, ukupno 23.514 jermenskih izbeglica vratilo se u svoja mesta stalnog boravka u Nagorno-Karabahu.

Više vesti o situaciji u Nagorno-Karabahu, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.