PREDSEDNIK EGIPTA PORED SRPSKOG BORBENOG VOZILA MILOŠ Srbija zablistala u punom sjaju na Sajmu naoružanja u Kairu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2023, 09:43

PREDSEDNIK EGIPTA PORED SRPSKOG BORBENOG VOZILA "MILOŠ" Srbija zablistala u punom sjaju na Sajmu naoružanja u Kairu (FOTO)

Naoružanje Srbije oduševilo posetioce na Sajmu naoružanja "EDEX 2023" koji se održava u Kairu

U Egiptu se pod pokroviteljstvom predsednika države Abdel Fataha al Sisija, predsednika Arapske Republike Egipat i vrhovnog komandanta egipatskih oružanih snaga održava Sajam naoružanja "EDEX 2023". Sajam se održava u Kairu, u Egipatskom međunarodnom izložbenom centru.

Reč je o veoma važnom događaju na kojem se prikazuju najnovije tehnologije i rešenja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u odbrambenoj i bezbednosnoj industriji i gde su izloženi noviteti velikog broja zemalja širom sveta, a pored ostalih i naoružanje Srbije, a to najbolje oslikava prvi broj egipatskog magazina koji izlazi za vreme sajma, na kojem se vide predsednik Egipta i srpsko borbeno vozilo "Miloš" i to na naslovnoj strani što ukazuje na to da je srpsko oružje i te kako cenjeno širom sveta, tako i u Egiptu.

Sajam naoružanja "EDEX 2023" održava se u periodu od 4. do 7. decembra 2023. godine. EDEX je privukao vojne delegacije, vladine zvaničnike, profesionalce iz vojne industrije i međunarodne delegacije mnogih zemalja, pa i Srbije.

Na događaju učestvuje više od 400 vodećih odbrambenih i bezbednosnih kompanija iz celog sveta, koje prikazuju svoju najnoviju vojnu tehnologiju, opremu i sisteme svojih zemalja.

"EDEX" organizuje Arabian World Events uz punu podršku egipatskog Ministarstva odbrane i Ministarstva vojne proizvodnje. Događaj privlači 35.000 posetilaca iz raznih vojski i vojnih industrija iz celog sveta.

Srbija je na ovogodišnjem Sajmu u Kairu zauzela veoma značajno mesto i to u H3 na štandu H3-C50 gde je naša namenska industrija predvođena renomiranom kompanijom "Yugoimport-SDPR" predstavila artiljerijske sisteme i artiljerijsku municiju, oružje i municiju, kopnena oklopna vozila, raketne sisteme i borbene sisteme.

Na sajtu sajma navodi se da je "Yugoimport–SDPR" državna kompanija sa višedecenijskom tradicijom u trgovini naoružanjem, odbrambenom opremom i transferom tehnologija, koja svojim partnerima širom sveta pruža koncept "G to G".

Kako navode, "Yugoimport–SDPR" se uspešno pozicionira kao proizvođač složenih sistema naoružanja i odbrambene opreme.

Ovim je srpska kompanija i domaća vojna industrija još jednom pokazala da je visoko cenjena kod naših egipatskih prijatelja, ali i širom sveta.

Podsetimo, Egipat ima 1,2 miliona vojnika i najveća je vojna sila u Africi i jedna od vodećih sila širom sveta. Idealno je mesto za veliki odbrambeni i bezbednosni događaj.

Pored toga, Egipat je kroz istoriju održavao kontinuirano ulaganje u najnovije naoružanje kao odbrambenu strategiju i ojačao je nacionalne proizvodne linije u nizu vojnih kompleksa.

Sada u svom trećem izdanju, EDEX je u potpunosti podržan od strane egipatskih oružanih snaga i predstavlja jedinstvenu priliku za izlagače da pokažu najnoviju tehnologiju, opremu i sisteme na kopnu, moru i vazduhu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.