PREDSEDNICA SKUPŠTINE SE USELJAVA U NEMANJINU 11: Maja Gojković novi ministar pravde?

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2020, 22:35

PREDSEDNICA SKUPŠTINE SE USELJAVA U NEMANJINU 11: Maja Gojković novi ministar pravde?

Čelno mesto u Ministarstvo pravde i sada je upražnjeno, s obzirom na to da je Nela Kuburović na porodiljskom odsustvu, a i minimalne su joj šanse da obnovi mandat.

Aktuelna predsednica Skupštine Maja Gojković najverovatnije se seli na drugu adresu - u Nemanjinu 11, i to na mesto ministarke pravde umesto Nele Kuburović.

Izvor kaže da je ova rokada prilično izvesna, s obzirom na to da je Gojkovićeva profesionalno obavljala svoju poziciju šefice Skupštine u dva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mandata, a uživa i veliki ugled i poverenje u SNS.

- Gojkovićeva ima bogato iskustvo u političkoj karijeri, advokat je po profesiji i to ju je preporučilo za novu funkciju ministarke pravde. Ima parlamentarno iskustvo, odličan je poznavalac srpskog zakonodavstva i ona bi mogla da da značajan doprinos Vladi. Stranačko rukovodstvo SNS ima puno poverenje u nju - naveo je izvor.

OD OCA UČILA PRAVNIČKE VEŠTINE

Gojkovićeva je na funkciju predsednice Skupštine prvi put izabrana u aprilu 2014, a nakon toga je usledio i reizbor u junu 2016. Bila je prva žena gradonačelnik grada Novog Sada, ima bogato iskustvo u porodičnoj advokatskoj kancelariji, koju je osnovao njen otac Mita Gojković. U vreme dok je Momir Bulatović bio predsednik Vlade Gojkovićeva bila je potpredsednica Savezne vlade SR Jugoslavije od avgusta 1999. do novembra 2000. godine. Bila je i ministarka bez portfelja u Vladi Mirka Marjanovića od marta 1998. godine do novembra 1999. godine.

Vladimir Pejić, direktor agencije za istraživanje javnog mnjenja "Faktor plus", kaže da ga ne bi iznenadilo imenovanje Gojkovićeve na mesto ministarke pravde, jer je ona na visokoj poziciji i ima ozbiljne šanse.

- Kalkulacije uvek postoje pred svake izbore, za Maju Gojković se pričalo da bi trebalo da bude na čelu ministarstva kulture ili ekologije, a evo sad i pravde. Ona je visoko pozicionirana i verujem da postoje ozbiljne šanse da bude na nekoj dobroj poziciji u novoj vladi. Koja će to pozicija biti, to je teško predvideti - naveo je Pejić i dodao da vrh SNS ima određena imena u opticaju, ali da još nisu donete konačne odluke.

Drma im se fotelja

TRIVAN, VUKOSAVLJEVIĆ I UDOVIČIĆ NAJSLABIJE KARIKE

Najmanje šanse za ostanak u Vladi, makar kada je reč o procenama kladionica, imaju aktuelni ministar omladine i sporta Vanja Udovičić (kvota 4,00), ministar zaštite životne sredine Goran Trivan (kvota 4,50), ministarka pravde Nela Kuburović (kvota 5,00) i ministar kulture Vladan Vukosavljević (kvota 6,00).

Da Gojkovićeva ima velike šanse da posao u Skupštini zameni ministarskom foteljom, potvrđuju i prognoze kladionica. Prema njihovim predviđanjima, građani mogu da se opklade i da će Gojkovićeva zauzeti mesto ministarke jer je ponuđena kvota 1,10.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.