PREDAT KONAČNI IZVEŠTAJ: Trampov savetnik završio istragu o ruskom mešanju u izbore

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Mar.2019, 01:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREDAT KONAČNI IZVEŠTAJ: Trampov savetnik završio istragu o ruskom mešanju u izbore

Gotovo dvogodišnja istraga bacila je senku na Trampov mandat i rezultirala podizanjem optužnica protiv 34 ljudi, od kojih je šest bilo deo Trampovog izbornog štaba.

Specijalni savetnik američkog Ministarstva pravde Robert Miler završio je istragu ruskog mešanja u predsedničke izbore u SAD i moguće povezanosti Moskve i saradnika predsednika Donalda Trampa.

Miler je danas predao konačni izveštaj ministru pravde Vilijamu Baru koji ga sada razmatra, saopštilo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je Ministarstvo pravde SAD.

BREAKING: Special counsel Robert Mueller has completed his investigation of Russian interference in the 2016 election https://t.co/rRiAqvAPgk pic.twitter.com/UlNmcuOU9x

— CNN (@CNN) 22. март 2019.

Sledeći potezi zavise od Bara, Kongresa SAD, i najverovatnije, federalnih sudova. Za sada nije poznato koliki deo Milerovog izveštaja će biti otvoren za javnost ili dostavljen Kongresu. Bar je rekao da će napisati svoj izveštaj u kojem će sumirati Milerova otkrića.

Pošto je dobio izveštaj od Milera, Bar je kazao da bi već ovog vikenda mogao da obavesti Kongres o otkrićima iz te istrage.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.