PRE-PUTA-U-SVEMIR-SA-DIKAPRIOM-Ruski-milijarder-pravi-bolnicu-u-obliku-jedrenjaka

Izvor: medio.rs, 05.Okt.2014, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRE-PUTA-U-SVEMIR-SA-DIKAPRIOM-Ruski-milijarder-pravi-bolnicu-u-obliku-jedrenjaka

Veoma dobro poznajem taj osećaj koji se javlja kad god prilazim beloj zgradi klinike, i to nije osećaj radosti, rekao je Kljukin

Ruski milijarder Vasilij Kljukin, koji je prošle godine platio 1,5 miliona dolara za let u svemir sa glumcem Leonardom Dikapriom, planira da izgradi džinovsku bolnicu u obliku jedrenjaka.

On kaže da želi da napravi bolnicu u kojoj "nema mesta za strah", nakon što je prošao zdravstvene preglede za predstojeći let u svemir. >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs <<

"Sledeće godine letim u svemir. Moje zdravstveno stanje mora da se proverava svakih šest meseci. Zato veoma dobro poznajem taj osećaj koji se javlja kad god prilazim beloj zgradi klinike, i to nije osećaj radosti", rekao je Kljukin.

On je istakao da će njegova bolnica i banja "Bela jedra" u Tunisu biti "najprijatnija bolnica u svetu". Voleo bih da vam pokažem bolnicu u kojoj nema mesta za strah. A i da bi moj sin mogao da pita za nju: "Tata, kada ćemo ponovo posetiti brod", dodao je Kljukin.

Kompleks će biti izgrađen u Tuniskom ekonomskom gradu (TEC) u Enfidi, a projekat je vredan 39 milijardi evra.

Sredstva su već dostupna zahvaljujući učešću 50 donatora i 30 zemalja.

TEC, projekat predstavljen 10. septembra, biće moderan grad na 88 kvadratnih kilometara, duž obale u području Enfide, što je.

TEC ima budžet od 50 milijardi evra.

Projekat izgradnje bolnice podržala saudijska firma Lalei al Barkah Est, a za izgradnju je zadužena kompanija Tornton Tomaseti.

Fotografije preuzete sa zvaničnog sajta Vasilija Kljukina.

Nastavak na medio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.