PRE NEGO ŠTO SEDNETE ZA VOLAN, DOBRO RAZMISLITE! Ovo je test SLIČAN ALKOTESTU i traje desetak minuta (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jul.2020, 21:06

PRE NEGO ŠTO SEDNETE ZA VOLAN, DOBRO RAZMISLITE! Ovo je test SLIČAN ALKOTESTU i traje desetak minuta (FOTO)

Pripadnici Saobraćajne policije testiraju vozače na narkotike ukoliko posumnjaju da je osoba za volanom pod dejstvom droge.

Test na narkotike sličan je alkotestu, analizira se sadržaj pljuvačke, a procedura traje osam do deset minuta.

- Na Evropskom nivou raste problem upotrebe narkotika, ni Srbija nije izuzetak. Od početka godine 280 vozača sankcionisano zbog ovog prekršaja, što je 80 odsto više u poređenju sa prošlom godinom - rečeno je iz Saobraćajne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << policije.

Test vrši kontorlu na sedam vrsta narkotika, počev od kokaina do metadona. Pored ovih kontrola, vrši se i kontrola i upućivanjem lica za koje se sumnja da su pod dejstvom alkohola.

Kazna za ovo delo od 20.000 do 40.000 dinara, šest meseci zabrane upravljnja vozilom i osam kaznenih poena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.