PRAZNICI POD KLJUČEM! Italijani prkose koroni: Nema napuštanja gradova, stigle drastične mere na snagu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Dec.2020, 13:28

PRAZNICI POD KLJUČEM! Italijani prkose koroni: Nema napuštanja gradova, stigle drastične mere na snagu!

Putovanja među italijanskim pokrajinama će biti zabranjena od 21. decembra do 6. januara, a ljudi neće smeti da napuštaju grad 25, 26. decembra i 1. januara.

Vlada Italije saopštila je danas da je uvela zabranu putovanja tokom novogodišnjih praznika kako bi pokušala da spreči širenje korona virusa.

Nova pravila, zajedno sa postojećim, u koji spada i policijski čas, pokušaće da zaustave cirkulaciju virusa kroz zemlju tokom prazničnog perioda, tako što >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << će se limitirati broj okupljenih na jednom mestu.

- Ukoliko sada spustimo gard, čeka nas treći talas odmah iza ugla - rekao je ministar zdravlja Roberto Speranca.

Takođe, "ozbiljno se savetuje" građanima da ne odlaze kod prijatelja, rođaka, komšija, već da budu samo sa ukućanima.

Ostale restriktivne mere će biti uvedene kasnije u toku dana, a očekuje se da će svako ko uđe u Italiju biti u obavezi da provede deset dana u karantinu, počev od 20. decembra.

Ovaj potez je osmišljen da spreči Italijane da idu na skijališta, koja su otvorena u nekim evropskim zemljama.

Kafići i restorani će ostati zatvoreni u regijama koje su u crvenoj ili narandžastoj zoni, dok u žutoj zoni ugostiteljski objekti mogu da rade do 18.00, dok je policijski čas na snazi u celoj zemlji od 22.00.

U žutim zonama, gde su restorani otvoreni, ali moraju da se zatvore do 18.00, vlada i dalje razmišlja da li da dozvoli ovim objektima da služe ručak na Božić i dan kasnije, 26. decembra.

Skijališta će biti zatvorena, kao i krstarenja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.