Izvor: B92, 18.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"PRAVNA DRZAVA PREDUSLOV ZA INVESTICIJE"

Beograd -- Guverner Narodne banke Jugoslavije Mladjan Dinkic izjavio je da ce "biti zadovoljan" onda kada inostrana ulaganja u Srbiji budu iznosila 2 milijarde dolara godisnje, za sta je potrebno da Vlada Srbije skrati i pojednostavi proceduru registrovanja preduzeca i izdavanja gradjevinckih dozvola. Dinkic navodi da bi trebalo uspostaviti i pravnu drzavu, garantovati sigurnost imovine i stvoriti nezavisno sudstvo kako pravosudni organi ne bi stitili duznike koji imaju politicku zastitu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Kada to bude sredjeno investicije ce buknuti same po sebi, i to ne samo strane, vec i domace", ocenio je Dinkic. On je rekao da ce zadatak NBJ biti da inflaciju u Srbiji do 2004. svede na nivo evropskih zemalja, sa sadasnjih 20 na 2 do 4 odsto. Prema njegovim recima, potpisivanjem stend-baj aranzmana s Medjunarodnim monetarnim fondom i proglasenjem konvertibilnosti dinara stvoreni su uslovi da u narednoj godini inflacija bude 10 odsto. Dinkic je rekao da nijednu krivicnu prijavu koju je ulozila NBJ pravosudje do sada nije procesuiralo. "Protiv Vasiljevica je postupak obustavljen, a on se seta i drzi pres-konferencije. Imamo morbidnu situaciju da ljudi koji su prevarili narod sada drze lekcije o tome sta treba uraditi u finansijskom sistemu", rekao je Dinkic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.