PRAVI SREĆNIK: Kopao bunar pa se obogatio! Nije ni sanjao da će ovo pronaći

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jul.2021, 18:19

PRAVI SREĆNIK: Kopao bunar pa se obogatio! Nije ni sanjao da će ovo pronaći

Neimenovani pronalazač dragog kamena prebirao je po blatu dok je čistio bunar ne očekujući da će u njemu pronaći ovako nešto

Stanovnik Šri Lanke pronašao je u svom dvorištu dok je kopao bunar dragi kamen čija se vrednost procenjuje na oko 100 miliona dolara!

Radi se o zvezdanom safiru bledoplave boje koji je jako teško naći bilo gde na planeti.

.

Kamen je težak 510 kilograma, odnosno oko 2,5 miliona karata, i već je nazvan "Serendipity >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Sapphire". Vlasnik kamena pronašao ga je zapravo još pre godinu dana, ali toliko mu je vremena trebalo da ga sa stručnjacima očisti i predstavi svetu.

- Tokom procesa čišćenja, neko drago kamenje ispalo mu je iz klastera i utvrđeno je da su to visokokvalitetni zvezdani safiri - rečeno je posle senzacionalnog saznanja, prenosi BBC.

Šri Lanka je vodeći izvoznik safira i drugih dragocenih dragulja. Zemlja je prošle godine zaradila oko pola milijarde dolara izvozom dragulja, rezanog dijamanta i nakita.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.