Izvor: B92, 03.Jul.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRATE GENERAL-PUKOVNIKA SAMARDZICA?

Organi bezbednosti Vojske Jugoslavije primetili su da se vrsi intenzivno pracenje veceg broja aktivnih i penzionisanih vojnih lica, a medju pracenima je i bivsi komandant Trece armije VJ, general-pukovnik Dusan Samardzic, pise "Blic" u utorak. U izvorima bliskim VJ listu je receno da ce "na svaki pokusak njihovog hapsenja VJ zestoko reagovati, jer je za eventualno privodjenje njenih pripadnika zaduzena vojna policija".

Bivsi predsednik Republike Srpske Krajine Milan Martic, general >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << VJ u penziji i bivsi komandant Gardijske brigade JNA Mile Mrksic i bivsi policijski funkcioner iz Prijedora Dusan Knezevic uhapseni su u okolini Novog Sada i ne nalaze se u Jugoslaviji, navodi list. Za sada nije poznato da li su u Hagu ili u Tuzli, tvrde izvori VJ. Prema nezvanicnim saznanjima, njih su priveli pripadnici Drzavne bezbednosti Srbije. "Osoba koja je u Hag privedena kao Dusan Knezevic veoma lici na njega, ali to nije Knezevic", rekao je novinaru "Blica" muskarac iz Prijedora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.