POZNATI ADVOKAT ŠOKIRAO: Evo kolika kazna zatvora preti ubici iz Mladenovca?

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2023, 16:38

POZNATI ADVOKAT ŠOKIRAO: Evo kolika kazna zatvora preti ubici iz Mladenovca?

Advokat Veljko Delibašić je rekao da je Uroš Blažić počinio krivično delo teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od najmanje 10 godina.

Upitan kolika je maksimalna kazna koju može dobiti Uroš Blažić (21), kao i da li je maksimalna kazna od 20 godina adekvatna za masovno ubistvo, Delibašić je rekao da je Uroš Blažić počinio krivično delo teško ubistvo za koje je zaprećena kazna najmanje 10 godina, ili kazna doživotnog zatvora.

- Imajući u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vidu da je reč o licu koje u trenutku izvršenja krivičnog dela nije imalo navršenu 21 godinu, najstroža kazna zatvora njemu ne može biti izrečena. Na njega bi se primenila kazna u rasponu od 10 do 20 godina zatvora - rekao je on za Tanjug.

On kaže da sigurno ne bi branio počinica Kostu Kecmanovića (13) i Uroša Blažića (21).

- Advokati ne brane zločin i delo, već se bore da se prema građanima primenjuje zakon - poručio je Delibašić.

Sve vesti o masakru kod Mladenovca možete pročitati OVDE

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Delibašić: Najstroža kazna zatvora ne može biti izrečena Urošu B. (21)

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Maj.2023

BEOGRAD - Advokat Veljko Delibašić je rekao da je Uroš B. počinio krivično djelo teško ubistvo za koje je zaprijećena kazna od najmanje 10 godina.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.