POZIVAM CEO IZRAEL DA DOĐE Tužna scena ispred Kneseta, rođaci ubijenih u suzama i BESNI na Netanijahua! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Nov.2023, 01:14

"POZIVAM CEO IZRAEL DA DOĐE" Tužna scena ispred Kneseta, rođaci ubijenih u suzama i BESNI na Netanijahua! (FOTO/VIDEO)

Održan komemorativni skup

Stotine ljudi su se okupile danas u blizini Kneseta kako bi obeležile 30 dana od smrti 1.400 ljudi, stradalih 7. oktobra, kada su borci Hamasa upali na jug Izraela i počinili zverstva u pograničnim zajednicama i mestima kod severa Pojasa Gaze.

Komemorativni skup je prošao u tmurnoj atmosferi i počeo je snimkom hora koji peva Unetane Tokef, liturgijsku pesmu koja opisuje Sudnji dan i koja se peva na praznike Roš Hašana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i Jom Kipur, prenosi Tajms of Izrael.

Prisutnima su se kratko obratili Jakov Godo, čijeg su sina ubili borci Hamasa u porodičnoj kući u Kisufimu i Maoz Jinon, čiji su roditelji ubijeni u Mošav Netiv Ha Asari. Oba govornika su okrivila premijera Benjamina Netanijahua i njegovu vladu za ono što se dogodilo 7. oktobra.

- Prošao je ceo mesec, a Netanijahu nije prisustvovao nijednoj sahrani, nije došao ni na jednu Šivu, nije pozvao porodice - rekao je Maoz Jinon i više puta ponovio da se protivi ratu u Gazi zbog života koji će biti izgubljeni na obe strane.

On je u intervjuu novinaru Nikolasu Kristofu iz Njujork Tajmsa, objavljenom 25. oktobra, rekao da bi Izrael "trebalo da prekine obrazac eskalacije nasilja koje hrani mržnju i ostavlja za sobom siročad".

Jakov Godo i Maoz Jinon, ali i drugi ožalošćeni planiraju da sede u šatoru ožalošćenih ispred Kneseta dok izraelska vlada ne padne.

- Pozivam ceo Izrael da dođe i bude sa nama, da nam se pridruži na putu izgradnje nove nade i jednakosti. Verujem da ćemo pobediti - rekao je Jinon.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.