POŽARI U AUSTRALIJI: Gradić Balmoral spaljen do temelja

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Dec.2019, 01:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POŽARI U AUSTRALIJI: Gradić Balmoral spaljen do temelja

Poverđeno nekoliko vatrogasaca.

Gradić Balmoral skoro je potpuno uništen u katastrofalnim požarima koji su zahvatili australijsku državu Novi Južni Vels.

Premijer Novog Južnog Velsa Gledis Beredžiklijan rekla je da "nije ostalo puno" od grada u kome živi oko 400 ljudi.

Stanovnicima Balmorala trenutno nije dozvoljeno da se vraćaju u grad. U gradu nisu zabeleženi smrtni slučajevi, ali je poverđeno nekoliko vatrogasaca.

- Želimo da se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ljudi što pre vrate svojim kućama, na svoje posede, ali je bezbednost na prvom mestu - rekla je Beredžiklijanova.

Non è rimasto molto di #Balmoral #Nsw #bushfires BBC News - Australia fires: 'Not much left' of town ravaged by bushfirehttps://t.co/8LqwVPug8l

— paolo ignazio marong (@paoloigna1) 22. децембар 2019.

U području Adelejd Hils uništene su najmanje 72 kuće. U ovoj oblasti juče je pronađeno telo šezdesetdevetogodišnjeg muškarca.

Prema poslednjim podacima, u Novom Južnom Velsu sada gori oko 98 požara.

Vatrogasci se bore da suzbiju požare koji gore u tri države Australije usled sušnog perioda i visoke temperature, navodi Bi-Bi-Si.

U požarima u Australiji od septembra je poginulo najmanje devet ljudi, stotine kuća je uništeno, a milioni hektara zemlje su spaljeni.

Veliki broj malih gradova pretrpio je značajnu štetu ovog vikenda.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.