POŽAR U ZATVORU: Evakuisano 650 robijaša, poznato da li IMA POVREĐENIH (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Avg.2023, 20:03

POŽAR U ZATVORU: Evakuisano 650 robijaša, poznato da li IMA POVREĐENIH (VIDEO)

Požar je buknuo u zatvoru u Teksasu.

Zbog požara koji je izbio jutros u zatvoru u američkoj saveznoj državi Teksas, više od 650 zatvorenika je evakuisano, ali niko nije povređen, saopštili su zvaničnici.

Zatvorenici su premešteni u druge delove zatvora u Hantsvilu, oko 105 kilometara severno od Hjustona, rekla je Amanda Ernandes, portparol Teksaškog odeljenja za izvršenje krivičnih sankcija, prenose agencije.

Saopšteno je da je požar >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zahvatio potkrovlje i treći sprat upravne zgrade i potkrovlje jedinice u kojoj su smešteni zatvorenici.

Vatra je lokalizovana tokom jutra, ali vatrogasci "i dalje gase male požare u nekim prostorima", saopštio je šef vatrogasne službe u Hantsvilu.

Uzrok požara biće istražen kada bude potpuno ugašen, saopštila je Ernandes.

Zatvor Hantsvil star 174 godine, izgrađen je 1849. i ima kapacitet za 1.700 zatvorenika, a u njemu trenutno kaznu služi oko 1.600 ljudi.

U zatvoru se izvršavaju smrtne kazne nad osuđenim zatvorenicima.

BREAKING: Crews are working to put out a fire at the TDCJ Walls Unit in Huntsville this morning. According to TDCJ, approximately 320 inmates have been evacuated & so far there have been no injuries reported. @abc13houston pic.twitter.com/zEblqCn2GR

— Courtney Carpenter (@ABC13CourtneyC) August 25, 2023

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.