POŽAR U PROSTORIJI ZA ČUVANJE DOKAZA BANJALUČKOG SUDA

Izvor: Kurir, 04.Nov.2010, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POŽAR U PROSTORIJI ZA ČUVANJE DOKAZA BANJALUČKOG SUDA

BANJALUKA - U prostoriji za čuvanje dokaza Osnovnog suda u Banjaluci rano jutros izbio je požar, a čule su se i detonacije od eksplozije oružja koja se nalazila u toj prostoriji.

"U prostoriji se osim dokaznog materijala nalazila i određena količina oružja i municije koji su služili u svrhe dokazivanja u krivičnim postupcima, zbog čega su se tokom požara čule i detonacije, ali nije bilo povređenih", rekao je novinarima portparol Osnovnog suda Miron Bjelovuk.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je kazao da je prostorija za dokaze bila posebno čuvana, sa rešetkama na prozorima, dodajući da se do završetka uviđaja i ekspertize ne može govoriti kako je požar izbio.

Požar je prvi primetio portir i pozvao je vatrogasce, koji su ga brzo lokalizovali.

Vatra se nije proširila na ostale prostorije Osnovnog suda, ali su na nekim od tih prostorija usled detonacije popucala stakla.

Bjelovuk je potvrdio da je Osnovni sud u Banjaluci radi i da stranke mogu dolaziti na suđenje.

Požar možda podmetnut

Postoje određene indicije da je požar koji je izbio u Osnovnom sudu u Banjaluci možda podmetnut kako bi izgoreo dokazni materijal. "Najviše štete načinjeno je u prostoriji gde se čuvaju dokazi", rekao je novinarima portparol suda Miron Bjelovuk, prenose banjalučki mediji. Na novinarsko pitanje kako će uništavanje dokaza u ovom požaru uticati na sudske procese koji su u toku, Bjelovuk je rekao da to može proceniti samo predmetni sudija. U požaru nema povređenih a uništena je prostorija za čuvanje dokaza u krivičnim postupcima. Među dokazima je bilo oružja, municije i droge, kao i falsifikovanih isprava. Tokom požara bilo je i nekoliko detonacija.

Tanjug

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Banjaluka: Požar u prostoriji za čuvanje dokaza

Izvor: Glas javnosti, 05.Nov.2010, 07:26

BANJALUKA - U prostoriji za čuvanje dokaza Osnovnog suda u Banjaluci izbio je požar, a čule su se i detonacije od eksplozije oružja koja se nalazila u toj prostoriji...Požar možda podmetnut..Postoje određene indicije da je požar koji je izbio u Osnovnom sudu u..Banjaluci možda podmetnut kako...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.