POŽAR PROGUTAO SVE!

Izvor: Kurir, 29.Okt.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POŽAR PROGUTAO SVE!

Jedna od baraka u radničkoj koloniji u Kragujevcu izgorela do temelja, a desetak stanara, među kojima i deca, ostalo bez igde ičega

KRAGUJEVAC - Baraka u ulici Vladimira Nazora 28 u Kragujevcu, u kojoj je živelo desetoro stanara, izgorela je preksinoć do temelja. U buktinji koja je za samo nekoliko trenutaka zahvatila tri stana i poslovni prostor, nestao je kompletan nameštaj, elektro uređaji i aparati, a samo zahvaljujući prisebnosti i brzoj evakuaciji stanara niko nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << povređen.

- Probudilo me pucketanje i neobičan zvuk. Vatra je skoro zahvatila krevet na kom sam ležao. Da se nisam probudio, ne bih sada bio živ, sigurno. Vatrogasci nisu mogli ništa da učine. Vatra je brzo zahvatila sve, od temelja do krova - priča starac Vlastimir Miladinović.

Njegov komšija Milan Lazović ističe da je "sve dobro kad su deca živa".

- Deca su spavala u zadnjem ulazu. Svi smo spavali, ja, žena, sin, dvoje unučadi. Probudio nas je komšija i uspeli smo da izađemo. Ništa od stvari nismo izneli - kaže Milan.

I radnja koja se nalazila u baraci potpuno je uništena.

- Izgoreli su mi kompletna oprema i zalihe repromaterijala. Sve što sam u životu stekao i ulagao nestalo je za samo nekoliko trenutaka. Ovo baraka sagrađena je još 1929. godine. Građena je od sredstava koja su Nemci platili na ime ratne odštete - kaže kroz suze Dragan Đoković, vlasnik uništene SZTR "Uniks".

Sve porodice koje su protekle noći ostale bez krova nad glavom biće privremeno smeštene u zgradu koja se nalazi u Ilindenskoj ulici. Vatra je progutala i pomoćne objekte, a vatrogasne jedinice sprečile su da se plamen proširi na susedne barake. Na lice mesta izašli su inspektori za protivpožarnu zaštitu, koji će utvrditi šta je izazvalo požar.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.