POZAMASAN DOSIJE UBICE STUDENTKINJA Policija 18 puta prijavljivala Sanjina Sefica za krivicna dela

Izvor: medio.rs, 15.Okt.2016, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POZAMASAN DOSIJE UBICE STUDENTKINJA Policija 18 puta prijavljivala Sanjina Sefica za krivicna dela

Protiv Sanjina Sefića, vozača koji je u Sarajevu usmrtio dve studentkinje, pripadnici MUP Kantona Sarajevo podneli su nadležnom Tužilaštvu 18 izveštaja o počinjenom krivičnom delu.

Kako su istakli u MUP Kantona Sarajevo saobraćajna policija je i protiv ovog mladića podnela 47 prekršajnih naloga. Pravosudne institucije, kada je posredi Sanjin Sefić, samo su jednom reagovale, te su ovom momku izrekle uslovnu kaznu, piše Žurnal.info

Prvi put, Sefić u policijske >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << dosijee ulazi kao šesnaestogodišnjak. Naime, 2007. godine policija Kantona Sarajevo podnosi izveštaj o protiv njega zbog nanošenje teške telesne povrede. Propisana kazna za ovo krivično delo je od jedne do 5 godina zatvora. Po ovoj prijavi policije, pravosudni organi nisu ništa preduzeli, piše Žurnal.infoGodinu kasnije, Sefić, kao maloletnik, prijavljen je da je počinio 14 razbojništva. Pravosudne institucije nisu preduzele ništa.  Godine 2010, policija dokumentuje i prijavljuje Sanjina Sefića za izazivanje opšte opasnosti. Za ovo krivično delo propisana je kazna zatvora u trajanju od tri meseca do tri godine zatvora. Takođe, kako saznaje Žurnal.info, pravosudne institucije nisu reagovale.

Iste, 2010. godine Sanjn Sefić prijavljen je zbog krivičnog dela napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti. Propisana kazna za ovo krivično djelo je kazna zatvora u trajanju od 3 meseca do tri godine. Pravosudni organi su u ovom slučaju reagovali  i 13. februara 2015. godine Sanjina Sefića osuđuju na 8 meseci uslovnog zatvora.

Da je pravosuđe reagovalo i Sanjinu Sefiću izricalo samo minimalnu kaznu zatvora, on bi u zatvoru proveo 16 godina, navodi žurnal.info.

47 prekršajnih naloga

Kada je u pitanju kršenje saobraćajnih propisa, pripadnici MUP Kantona Sarajevo nadležnom Opštinskom sudu u Sarajevu protiv Sanjina Sefića podneli su čak 47 prekršajnih naloga, navodi Žurnal.info.

Uprkos tome Sefić je nesmetano upravljao motornim vozilima, pa je tako 10. oktobra ove godine u Sarajevu izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su smrtno stradale dve studentkinje koje su prelazile ulicu. A da je pravosuđe (Kantonalno tužilaštvo Sarajevo i Opštinski sud Sarajevo) postupalo po prijavama MUP KS Sanjin Sefić bi te noći bio u zatvoru, navodi na kraju žurnal.info.

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.