POVREĐENO 13 POLICAJACA I SEDAM CIVILA: Paljeni automobili, demonstranti divljali u centru Beograda (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2020, 08:13

POVREĐENO 13 POLICAJACA I SEDAM CIVILA: Paljeni automobili, demonstranti divljali u centru Beograda (FOTO)

Trinaest policajaca i sedam civila povređeno je tokom noći u Beogradu. Svi povređeni prevezeni su na VMA.

Zapaljeni kontejneri, smeće po ulicama, polomljeni saobraćajni znaci, uništene žardinjere, kamenje, zapaljeni policijski automobili, nekoliko slomljenih izloga, slika su nakon noćašnjih protesta u Beogradu.

Kako su rekli u Hitnoj pomoći, u neredima je povređeno 13 policajaca i sedmoro civila.

Svi povređeni prevezeni su na Vojno-medicinsku akadamiju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Ispred zgrade Skupštine Srbije jutrose se nalazi kordon policije. Pripadnici MUP-a raspoređeni su i ispred drugih važnih institucija u Beogradu, kao i na pojedinim većim raskrsnicama.

Podsetimo, nakon obraćanja predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i saopštavanja najnovijih mera Kriznog štaba usledili su protesti ispred Narodne skupštine, predvođeni opozicijom i bivšim pripadnikom Pokreta Dveri Srđanom Nogom.

Okupljeni demonstranti nisu poštovali propisane epidemiološke mere, nisu nosili maske, niti poštovali mere propisane fizičke distance čime su direktno ugrozili javno zdravlje.

Demonstranti su se okupili ne razmišljajući kolika je opasnost od širenja zaraze tokom ovakvih protesta i koliko je ljudi nakon večerašnjih protesta potencijalno obolelo od korone i koliko to otežava borbu protiv koronavirusa u Srbiji.

Policija je nešto pre 2 sata ujutru rasterala demonstrante, najpre ispred Skupštine Srbije, a potom i grupe koje su bile na Trgu Nikole Pašića u Pionirskom parku i u Bulevaru Kralja Aleksandra

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SMEĆE, POLOMLJENI IZLOZI, ZAPALJENI KONTEJNERI: Ovako izgleda Beograd jutro nakon protesta (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2020

Demonstranti napravili materijalte posledice u Beogradu..Huligani i vandali koji su sinoć u centru Beograda protestvovali zbog odluke o policijskom času u cilju suzbijanja pandemije koronavirusa, u potpunosti su ruinirali centar prestonice...Kao što se može videti na fotografijama koje objavljujemo,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

U neredima na beogradskim ulicama POVREĐENO VIŠE DESETINA OSOBA. Hitna pomoć: Neke smo prevezli i na VMA

Izvor: Blic, 08.Jul.2020

Noć za nama obeležili su nemiri na ulicama prestonice i demonstranti koji su se okupili ispred Skupštine Srbije nezadovoljni ponovnim uvođenjem policijskog časa u Beogradu. U incidentima su povrede pretrpeli i građani, kao i pripadnici policije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.