Izvor: B92, 12.Nov.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POVREDJENO CETVOROGODISNJE DETE U PUCNJAVI KOD BUJANOVCA

Bujanovac -- U nedelju uvece oko 21 h na putu izmedju Djordjevca i Muhovca, cisto albanskih sela udaljenih oko 17 km od Bujanovca, nepoznati napadaci pucali su na automobil u pokretu porodice Mustafa iz sela Djordjevca. Otac Besnik, supruga Fatima i njihov cetvorogodisnji sin Ljeon vracali su se iz posete od svojih prijatelja iz sela Muhovac.

Tom prilikom cetvorogodisnji Ljeon zadobio je teske prostrelne rane i prebacen je na nisku decju kliniku, dok je njegova majka Fatime, takodje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tesko povredjena prebacena u medicinski centar u Vranju. Bez ozleda je prosao Besnik Mustafa. On je pripadnik treceg kursa multietnicke policije, a njegov brat Bljerim zavrsio je prvi kurs i vec uspesno radi u ovoj policiji. Koordinaciono telo dveju vlada ostro je osudilo ovaj oruzani napad na porodicu Mustafa isticuci da je ovo jos jedan pokusaj albanskih ekstremista da sprece mirno resenje krize na jugu Srbije.

Predsednik Skupstine opstine Presevo Riza Halimi izjavio je da poslednji dogadjaj u ovom trenutku ne bi trebalo povezivati sa eventualnim aktivnostima odredjene naoruzane grupe, javlja Radio B92. "Mislim da je veoma rano da se ovaj incident, zapravo ova tragedija sa detetom i sa majkom, poveze sa nekom akcijom odredjene naoruzane grupe. Nemamo nikakvu relevantnu informaciju da na terenu postoje oruzane grupe. Ima izvesnih saopstenja koja se mogu samo sa Interneta procitati ili eventualno, ranije u stampi, ali o eventualnim oruzanim formacijama mislim da takvih informacija zasad nema", rekao je Halimi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.