POVRATAK KONCERATA I MANIFESTACIJA VAŽAN ZA NORMALIZACIJU ŽIVOTA! Poznato kada se donosi konačna odluka

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2021, 16:57

POVRATAK KONCERATA I MANIFESTACIJA VAŽAN ZA NORMALIZACIJU ŽIVOTA! Poznato kada se donosi konačna odluka

Na sastanku je dogovoreno da će sledeće nedelje kriznom štabu biti iznet konkretan predlog da se od 21. juna, Svetskog dana muzike, omogući održavanje kulturnih manifestacija

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa predstavnicima inicijative "Safe Events Serbia" o uslovima održavanja događaja i festivala u skladu sa epidemiološkim merama.

Svi učesnici sastanka saglasni su da je povratak koncerata i manifestacija važan za oporavak muzičke i "ivent" industrije, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << privrede, ali i normalizaciju života.

, koncerata i festivala ukoliko se nastavi trend opadanja broja zaraženih virusom Covid-19, kao i pozitivan trend vakcinacije i imunizacije, te minimum 50 odsto punoletnog stanovništva Srbije do tada bude imunizovano.

- Danas smo razgovarali i o inventima. To je najvažnije za mlade. Ukoliko se nastavi pad broja novozaraženih, ako izađemo iz ove nesigurne situacije, a 50 odsto punoletnih građana bude vakcinisano, moći ćemo od 21. juna da organizujemo veća kolektivna okupljanja - rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba dr Zoran Gojković posle današnje sednice.

Dodao je i da je priča oko 21. juna, "naravno, povezana je sa maturantima i maturama".

- Kada kažemo 50 odsto vakcinisanih, mislimo samo na građane Srbije. Imamo vremena do 21. juna - naglasio je on.

Dr Gojković je naveo da na današnjoj sednici nije diskutovano o eksperimentalnim koncertima u Beogradu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.