POVEZAN JE SA SERIJOM EKSPLOZIJA: Detalj na telu je otkrio čoveka osumnjičenog za ubistvo Stojanovića!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2020, 19:11

POVEZAN JE SA SERIJOM EKSPLOZIJA: Detalj na telu je otkrio čoveka osumnjičenog za ubistvo Stojanovića!

Ožiljak od gelera na nozi i karakteristična tetovaža na ruci odali su Milivoja Lovrenovića (50) iz Gradiške u Republici Srpskoj.

On je osumnjičen da je podmetnuo bombu pod automobil, u čijoj je eksploziji poginuo Strahinja Stojanović (30).

- Policajci su odradili veliki posao, sakupljeni su i pregledani sati, ako ne i dani materijala i rekonstruisali su kretanje osumnjičenog Lovrenovića kritičnog dana, 13. septembra. On se rano ujutru od štek-stana na Vračaru >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << električnim biciklom spustio do podzemne garaže u novobeogradskom naselju Blok A. Tamo je podmetnuo eksplozivnu napravu pod BMW X5 koji je koristio ubijeni Stojanović. Potom se sklonio i čekao u Ulici omladinskih brigada. Bio je obučen u karakterističnu odeću za bicikliste da ne bi skretao pažnju - navodi izvor.

Rekonstrukcija zločina

Lovrenović je, prema izvorima iz policije, imao na glavi biciklistički šlem i potkapu da bi se zamaskirao.

- Kada je Strahinja izvezao iz garaže BMW, u kome je u tom trenutku na suvozačevom sedištu bila njegova devojka Kolumbijka Sonja Suarez Gomez (45), Lovrenović je iskoristio pogodan trenutak i mobilnim telefonom aktivirao paklenu napravu. Stojanoviću je jedna noga potpuno otkinuta, druga je razneta i spaljena do kosti. Stojanović je zadobio i povrede unutrašnjih organa, stradala su mu i pluća, ka kojima je mlaz eksplozije bio usmeren - navodi izvor.

Lovrenović se potom biciklom odvezao do Save, do Bloka 45.

Pojačao razornu moć bombe

Više javno tužilaštvo u Beogradu izdalo je saopštenje u kome stoji da je osumnjičeni pojačao razornu moć bombe tako što je u plastični eksploziv pentrit stavio matice od šrafova da bi povrede bile što teže. U saopštenju se navodi i da je obavljeno antropološko veštačenje, kao i da se do njegovog identiteta došlo komparativnom metodom fiksiranih tragova na licu mesta - upoređivanjem DNK sa mesta eksplozije.

- Osumnjičeni je bacio bicikl u Savu i presvukao se. Obukao je šorts i tako otkrio ožiljak koji su policajci kasnije videli na snimku nadzornih kamera. Uz druge tragove, to je bila ključna stvar u identifikaciji osumnjičenog - kaže sagovornik.

Povezan sa serijom eksplozija

Policija istražuje i moguću umešanost Lovrenovića u još neke slične likvidacije u Srbiji proteklih godina, između ostalih, i Siniše Milića Bosketa u junu 2018. godine.

Milić, čovek od poverenja Luke Bojovića i Filipa Koraća, likvidiran je na identičan način, u eksploziji bombe na Autokomandi. Njemu je takođe otkinuta desna noga, bomba je bila postavljena na identičan način.

Lovrenović je poznat odranije policiji Republike Srpske po incidentu koji se dogodio u novembru 2019. godine, kada je usred dana pucao u vazduh iz dva pištolja.

Tada je slavio rođenje unuka, a sam se prijavio policiji, koja mu je oduzela oružje. On je takođe pominjan i u vezi sa serijama eksplozija u Gradiški, kada su krajem decembra iste godine dignuta u vazduh dva lokala, a podmetnut požar u jednu privatnu firmu. Lovrenović je inače vlasnik nekoliko ugostiteljskih lokala u Gradiški.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Ovaj kraj Beograda omiljen je ŠTEK BALKANSKIH KRIMINALACA, a Crnogorci tu najčešće peru pare biznisom sa nekretninama

Izvor: Blic, 24.Sep.2020, 06:17

Ubica Strahinje Stojanovića, Milivoje Lovrenović, osumnjičen da je pod njegov automobil podmetnuo eksploziv koji je kasnije aktivirao daljinski pri čemu je Stojanović nastradao, u krvavi pohod krenuo je iz takozvanog štek-stana na Vračaru, a zanimljivo je da u istoj zgradi stanove imaju dobro...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.