POVEĆANJE PRETPLATE ZA RTS sutra na dnevnom redu Skupštine, ali i Predlog budžeta za 2019. godinu

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2018, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POVEĆANJE PRETPLATE ZA RTS sutra na dnevnom redu Skupštine, ali i Predlog budžeta za 2019. godinu

U budžetu je za kapitalne investicije u 2019. opredeljeno ukupno 220 milijardi dinara, a plate u javnom sektoru biće uvećane od sedam do 12 odsto od 1. januara

Skupština Srbije počeće sutra sednicu na čijem dnevnom redu je predlog budžeta za 2019. godinu i još oko 60 tačaka.

Predloženim budžetom predviđeni su ukupni prihodi i primanja za narednu godinu u iznosu od 1.246,2 milijarde dinara, dok planirani rashodi i izdaci iznose 1.269 milijardi dinara. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

.

Na dnevnom redu su i izmene zakona kojima se predlaže povećanje takse za pretplatu RTS i RTV sa 150 dinara na 220. Poslanici će razmatrati i nastavak zabrane zapošljavanja u javnom sektoru i u narednoj godini, a među predloženim zakonima su i oni koji će smanjiti namete preduzetnicima i ojačati konkurentnost privrede.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Sutra nova sednica parlameta, počinje RASPRAVA O BUDEŽETU i još 61 tački dnevnog reda

Izvor: Blic, 26.Nov.2018

Poslanici Skupštine Srbije počeće sutra novu sednicu, na čijem je dnevnom redu čak 62 tačke, među njima i najvažniji akt - Predlog budžeta za 2019. godinu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.