POTVRĐENO 80 slučajeva majmunskih boginja: Oglasila se SZO – infekcija registrovana u čak 11 zemalja

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2022, 08:51

POTVRĐENO 80 slučajeva majmunskih boginja: Oglasila se SZO – infekcija registrovana u čak 11 zemalja

Virus se ne širi lako među ljudima

Do sada je potvrđeno oko 80 slučajeva majmunskih boginja u 11 zemalja, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija, navodeći da se ispituje još 50 sumnjivih slučajeva.

Ranije su slučajevi te infekcije potvrđeni u Italiji, Švedskoj, Španiji, Portugaliji, SAD, Kanadi i Velikoj Britaniji, gde je prijavljen i prvi slučaj u Evropi, navodi BBC.

Majmunske boginje su najčešće u udaljenim delovima centralne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i zapadne Afrike, a prema britanskoj Nacionalnoj zdravstvenoj službi, to je retka virusna infekcija koja je obično blaga i od koje se većina ljudi oporavlja za nekoliko nedelja.

.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.