POTRESNA ISPOVEST ŽRTVE PORODIČNOG NASILJA! Divljački tukao ćerke pesnicama i nogama: Skotrljala se niz stepenice...

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Nov.2022, 16:59

POTRESNA ISPOVEST ŽRTVE PORODIČNOG NASILJA! Divljački tukao ćerke pesnicama i nogama: Skotrljala se niz stepenice...

Veoma čest okidač koji dovodi do nasilja u porodici je alkohol. U takvim situacijama, nasilnik često ne bira na kome će iskaliti bes, pa su neretko žrtve i deca. Bolno i traumatično iskustvo koje je doživljavala godinama podelila je žrtva porodičnog nasilja.

Govoreći o svom suprugu, alkoholičaru i nasilniku, rekla je:

- On ima zabranu prilaska još 3 godine i oduzeto mu je roditeljsko pravo na duže vreme, ali on je alkoholičar pa se nikad ne zna. Najviše >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se plašim za svoju decu.

Prvi slučaj fizičkog nasilja koje su doživele ona i njena ćerka dogodio se 2011. godine.

- Bio je nasilan prema mojoj ćerki iz prvog braka, koja je bila dete za primer. On je mene udario kada sam stala u odbranu ćerke - rekla je žena.

Ona je potom ispričala kako su se se događali brutalni nasilni ispadi njenog supruga.

- On povremeno dođe kući, dvaput godišnje, jer živi u Rusiji. Jednom kada je došao, moja ćerka je bila na onlajn nastavi, a on ne zna šta to znači. Kada je video da sedi za računarom, počeo je da baca sve pred sobom uključujući i kompjuter - rekla je žena, a potom je opisala drugi slučaj:

- Prvog jaunara, ja sam postavila sto za ručak. Svi smo bili prisutni. On je za stolom rekao mojoj ćerki: "Ti slabo znaš ruski." Ona mu je odgovorila da znanje ruskog nije njen prioritet, već da uči engleski koji joj je potrebniji s obzrom na njene planove za budućnost. On je uziknuo: "Kakav engleski!" - i počeo da je udara pesnicama po glavi.

- Dete je palo. To je bilo užasno. Ja sam skočila da ga zaustavim, ćerka je pobegla u svoju sobu i onda je udario mene. Doviknula sam drugom detetu da pozove policiju što je ona i učinila. Policija je došla, a on je dobio zabranu prilaska na mesec dana.

Zlostavljanje se nakon mesec dana nastavilo.

- On je odmah došao posle mesec dana i rekao da više neće da se vrati. Posle osam meseci me je zvao i rekao da moja deca i ja izađemo iz kuće. Kada sam ga pitala zašto, odgovorio je da moja ćerka iz prvog braka i ja jednostavno ne možemo više tu da stanujemo. Ja sam uložila u tu kuću i nisam htela da ostavim dete na ulici. Inače, moja ćerka je, nakon poslednjeg prebijanja, dobila potres mozga - rekla je žrtva nasilja.

Potom je usledio i treći slučaj.

- Posle je on došao kući i nedelju dana je sve bilo dobro. Sporazumeli smo se da zbog dece živimo pod istim krovom, ali nisam mnogo sa njim komunicirala. Jedno veče ja sam došla sa posla i primila telefonski poziv kada sam obaveštena da mi je brat doživeo šlog. Moj suprug je došao i počeo da viče i da mi prebacuje zašto ja pričam telefonom. Nije podnosio da vodim telefonske razgovore.Tada je došla i moja ćerka, a on ju je pitao - gde si bila prostitutko?! Dete ima 12 godina! Moja druga ćerka je to čula i krenula stepenicama ka nama. Kad je ugledao viknuo je - Šta ti hoćeš prostitutko?! - i tako je jako udario nogom da je dete palo i skotrljalo se niz stepenice.

Žena kaže da su deca danas dobro, ali da strahuju da bi nasilje moglo da se ponovi.

- Deca su danas dobro, ali su u velikom strahu. Pre godinu dana sam podnela zahtev za razvod braka. On ima zabranu prilaska, ali u ovakvim slučajevima nikada niste sigurni - rekla je žena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.