POTRAGA ZA VANDALOM KOJI JE ODSTRELIO BELOGLAVOG SUPA

Izvor: Kurir, 28.Feb.2012, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POTRAGA ZA VANDALOM KOJI JE ODSTRELIO BELOGLAVOG SUPA

Počinioca ovog vandalskog postupka očekuje kazna zatvora od tri godine i novčana kazna od 400 000 dinara

VALJEVO - Policija i članovi centra "Natura" uporno tragaju za nepoznatim počiniocem koji je pre nekoliko dana u kanjonu reke Trešnjice kod Ljubovije iz lovačke sačmarice sa dva hica ubio beloglavog supa starog oko 15 godina, izjavio je danas rukovodilac rendžerske službe "Natura" u Valjevu Dragan Đekić.

Počinioca ovog vandalskog postupka očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kazna zatvora od tri godine i novčana kazna od 400 000 dinara. Do sada obavljena istraživanja su pokazala da je beloglavi sup, težak blizu sedam kilograma, ubijen u letu i to iz obesti , jer je ovu pticu lako prepoznati.

Dosadašnjim radom na zaštiti ove ptice u kanjonu reke Trešnjice sačuvana je i uvećana jedinstvena kolonija tih čistača prirode čiji se broj, prema procenama, povećao na 50 odraslih jedinki koje su izdržale sibirsku hladnocu ove zime.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.