POTRAGA TRAJE Hrvatska čini sve da spase otetog Salopeka

Izvor: Blic, 09.Avg.2015, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POTRAGA TRAJE Hrvatska čini sve da spase otetog Salopeka

Hrvatska Vlada i Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova, koristeći sve mehanizme koji im stoje na raspolaganju, kontinuirano rade na rešavanju slučaja otetog hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka, saopšteno je danas iz ovog ministarstva.

"Zbog osetljivosti situacije i dalje nismo u mogućnosti objavljivati detalje, te apelujemo da se ne objavljuju neproverene informacije", navodi se u saopštenju.

Rok od 48 časova koji su teroristi zadali u petak ističe >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << danas.

Iako je Egipat juče započeo racije u više mesta za koja su sumnjali da bi mogli tamo naći Tomislava Salopeka, jutros nema novih informacija o uspešnosti akcije.

Teroristi traže od egipatskih vlasti da oslobodi zatočene žene u zamenu za Salopekov život.

Izvori povezani sa militantima juče su rekli da su džihadisti ubili 30-godišnjeg Hrvata koji je radio za francusku kompaniju "Ardises", preneo je portal "Indeks", pozivajući se na sajt "Njuzdej 247".

Navodno su se pojavile i fotografije obezglavljenog Salopeka, ali njihova autentičnost još nije potvrđena.

Ovo je prva otmica i pretnja egipatskog ogranka terorističke organizacije "Islamske države".

Izvor blizak egipatskom Ministarstvu unutrašnjih poslova navodi da su bezbednosne snage pretražile niz terorističkih skrovišta u gradovima Šeik Zuveid, Rafah i Ariš, kako bi pokušali da otkriju gde teroristi drže Salopeka.

Policija je, kako navodi izvor, postavila kontrolne tačke na nekoliko saobraćajnica u tim gradovima, kako bi stegla mrežu oko otmičara. Informacioni sektor Ministarstva provodi opsežne pretrage mogućih tragova koji bi vodili do mesta gde džihadisti drže Salopeka, kao i do novih detalja otmice, prenosi portal Albavaba Njuz.

Hrvatska vlada i Ministarstvo spoljih poslova nastavljaju da rade na rešavanju slučaja otetog hrvatskog državljana. Šefica hrvatske diplomatije Vesna Pusić se nakon niza obavljenih razgovora, među ostalim i s egipatskim ministrom spoljnih poslova, vratila iz Egipta u Hrvatsku.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

KOLINDA APELUJE NA MEDIJE: Poštujte Salopekovu bezbednost, sve pokušavamo

Izvor: Kurir, 10.Avg.2015, 12:57

Ministarstvo spoljnih poslova danas je ponovilo da hrvatska vlada svim mehanizmima koje ima na raspolaganju pokušava da oslobodi Tomislava Salopeka, kog su zarobili pripadnici Islamske države..ZAGREB - Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas da trenutno ne može da komentariše...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.