POTPUNI KOLAPS ŠIROM AMERIKE: U SAD došlo do prekida rada mobilne telefonije! Policiji VEZANE ruke, nisu mogli da primaju HITNE pozive

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2024, 20:54

POTPUNI KOLAPS ŠIROM AMERIKE: U SAD došlo do prekida rada mobilne telefonije! Policiji VEZANE ruke, nisu mogli da primaju HITNE pozive

Upućeno skoro 32.000 pritužbi

Širom Sjedinjenih Američkih Država je jutros došlo do velikog prekida rada mobilne telefonije, što je onemogućilo i pojedine policijske uprave da primaju hitne pozive.

Prema podacima onlajn platforme Daun Detektor, koja u realnom vremenu korisnicima pruža informacije o statusu različitih usluga, najveći broj problema sa perikidima imao je telekomunikacijski operater AT&T, kojem je upućeno skoro 32.000 pritužbi oko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 4.30 sata ujutru.

Više od 800 prekida usluga takođe je prijavljeno i kod operatera T-Mobil i Verizon, a bilo je problema i kod manjih operatera, kao što su Boost Mobile, Consumer Cellular i Straight Talk Vireless, preneo je Njujork post.

Bi-Bi-Si prenosi da su korisnici navodili da njihovi telefoni prikazuju SOS poruku, zbog čega nisu bili u mogućnosti da upućuju pozive ili pristupaju uslugama. Uzrok kolapsa još je nepoznat.

AT&T je odgovarao je na žalbe korisnika na mreži, dok je Verizon saopštio da njegova mreža radi normalno, kao i T-Mobil, koji dodaje da korisnici možda imaju problema sa odlaznim pozivima ka drugoj mreži.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.