POTPREDSEDNIK SLOVAČKE VLADE OBIŠAO ZEMLJAKE: Povređeni putnici plačući pričali o nesreći (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 21.Jun.2016, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POTPREDSEDNIK SLOVAČKE VLADE OBIŠAO ZEMLJAKE: Povređeni putnici plačući pričali o nesreći (FOTO)

Povređene slovačke turiste večeras je u niškom Kliničkom centru obišao ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik slovačke vlade Robert Kalinjak. On je rekao da će svi koji su preživeli stravičnu nezgodu, osim jedne žene, koja ima teške telesne povrede, za par sati odleteti za Slovačku.

Kako je najavio Kalinjak, petoro poginulih će prekosutra biti prebačeno u domovinu.

- Želim da se zahvalim svima koji su pomogli našim sugrađanima, prvenstveno Ministarstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << zdravlja i Ministarstvu unutrašnjih poslova, niškim i aleksinačkim lekarima na trudu koji su uložili da im se pomogne - kazao je Kalinjak u obraćanju svojim domaćinima, direktoru niškog Kliničkog centra Zoranu Radovanoviću i načelniku niške polciije Ninoslavu Mitiću.

Povređeni Slovaci su svog ministra dočekali plačući. Jecajući su mu opisivali agoniju kroz koju su prošli kada se prevrnuo autobus kojim su se vraćali sa letovanja. On je izrazio žaljenje zbog ovog događaja i obećao da će učiniti sve da se pomogne preživelima i porodicama poginulih.

Foto: Telegraf

Kalinjak je u Niš stigao u pratnji psihologa i dvojice sveštenika koji će pružiti psihološku podršku i duhovnu utehu povređenima i srodnicima poginulih turista.

Foto: Telegraf

(D. R.)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.