Izvor: B92, 08.Mar.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POTPISANO PISMO O NAMERAMA SA "US STIL" KOSICE

Smederevo -- Vlada Srbije, "Sartid AD" i kompanija "US Stil" Kosice potpisali su u petak u Smederevu pismo o strateskom partnerstvu. Ocekuje se da ce ovo partnerstvo dovesti do pune uposlenosti kapaciteta "Sartida", znacajnog unapredjenja menadzmenta, boljeg kvaliteta proizvoda i vece produktivnosti, javlja dopisnik Radija B92 iz Smedereva Dejan Djoric. Osim pisma o namerama, u Smederevu je takodje potpisan i ugovor o preradi koji predvidja preradu ploca u toplo valjane trake, kao i preradu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << hladno valjanog cvrstog lima u proizvode od belog lima.

"Potpisivanjem ovog dokumanta, Vlada jos jednom pokazuje svoje cvrsto opredeljenje u privlacenju velikih imena svetskog biznisa poput nedavno potpisanih ugovora s 'Majkrosoftom' i IBM, kojim se salju signali investitorima da je Srbija sigurna za inostran kapital", rekao je predsednik Vlade Srbije Zoran Djindjic. "Za nas je vazno da su oni dosli, da cemo zaposliti 300 do 400 radnika koji nisu imali sta da rade, da ce po objavljivanju ove vesti u novinama na Zapadu nas kredibilitet skociti za nekoliko procenata, dakle mi smo ovim dobili nekoliko pluseva, ali nam s druge strane ostaje obaveza da dugove i dubioze 'Sartida' stavimo na sto i da s menadzmentom pokusamo da ih definisemo", istakao je Djindjic. Osim predstavnika Vlade, potpisivanju ovog pisma o namerama prisustvovali su i ambasadori SAD i Slovacke u Beogradu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.