POTPISANO JE, PUTIN OSLOBAĐA AFRIKU! Napravio moćan dogovor sa čak 40 zemalja!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2023, 18:56

POTPISANO JE, PUTIN OSLOBAĐA AFRIKU! Napravio moćan dogovor sa čak 40 zemalja!

Rusija će imati mnogo veći uticaj na dešavanja u Africi nego do sada

Rusija je potpisala sporazume o vojnoj saradnji sa više od 40 afričkih zemalja, saopštio je ruski predsednik Vladimir Putin danas u Sankt Peterburgu.

On je to saopštio tokom drugog i poslednjeg dana drugog samita Rusija-Afrika, rekavši da "razvijaju partnerstva u vojnoj i vojno-tehničkoj saradnji sa više od 40 afričkih država kako bi ojačali odbrambene sposobnosti zemalja".
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Afričke države su dobile širok spektar oružja i tehnologije, neke besplatno.

- Neke od ovih isporuka se obezbeđuju na besplatnoj osnovi u cilju jačanja bezbednosti i suvereniteta zemalja - rekao je Putin.

Predstavnici afričkih zemalja pozvani su da aktivno učestvuju na vojnim forumima koje organizuje Rusija koji se bave tehničkim aspektima naoružanja, kao i manevrima kako bi se upoznali sa opremom i njenom upotrebom.

Putin je takođe najavio da će Rusija pružiti pomoć zemljama u njihovim naporima da se oslobode "tragova kolonijalizma". Lider Kremlja je ponovio da će Rusija nastaviti da bude pouzdan dobavljač žita za zemlje kontinenta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.