POTOPLJENE NAJPLODNIJE ORANICE, POD VODOM 50 HEKTARA: Izlila se Zapadna Morava kod Požege (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Apr.2023, 14:17

POTOPLJENE NAJPLODNIJE ORANICE, POD VODOM 50 HEKTARA: Izlila se Zapadna Morava kod Požege (VIDEO)

Kuće na par metara od vode

U opštini Požega izlila se Zapadna Morava, usled obilnih padavina koje su pogodile ovaj kraj u poslednja 24 sata, i potopila oranice i poljoprivredno zemljište.

- Morava se izlila u Prijanovićima i Pilatovićima. Od 11 časova je za saobraćaj zatvoren i put između te dve mesne zajednice. Potopljeno je oko 50 hektara obradivog zemljišta - izjavio je Đorđe Nikitović, predsednik opštine Požega.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Za sada nisu ugrožena domaćinstva i stambeni objekti. Prema vremenskoj prognozi, padavine će u toku dana oslabiti, a njihov konačni prestanak se očekuje u sredu. Zapadna Morava se na ovom delu svog toka izlivala i ranije, usled pojačanih kišnih padavina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.