POTOP U SRBIJI: Vanredna situacija u 26 gradova i opština - evo gde je NAJKRITIČNIJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jun.2023, 15:24

POTOP U SRBIJI: Vanredna situacija u 26 gradova i opština - evo gde je NAJKRITIČNIJE

Najkritičnije u Čačku, voda ušla u 200 objekata

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, zbog poplava izazvanih obilnim padavinama, tokom protekle noći, na teritoriji Kruševca, Čačka i Jagodine, evakuisali su ukupno šest osoba, od kojih dvoje dece.

Načelnik Odeljenja u Upravi za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije MUP-a Nedeljko Gagić izjavio je da je trenutno u 26 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << gradova i opština na snazi vanredna situacija, saopštio je MUP.

- Tokom prošle noći i u jutarnjim satima najkritičnije je bilo na teritoriji gradova Kruševca, Jagodine, Kragujevca i Sombora, gde je zbog obilnih kišnih padavina voda prodrla u dvorišta i stambene objekte. Trenutno je najkritičnije na teritoriji Grada Čačka gde je voda ušla u više od 200 objekata, zbog nemogućnosti da kišna kanalizacija u kratkom vremenu primi svu količinu vode - rekao je Gagić.

On je dodao da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova angažovani na ispumpavanju vode na nekoliko desetina lokacija.

Kako je istakao, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i vatrogasno-spasilačkih jedinica od početka perioda obilnih kišnih padavina konstantno na terenu i reaguju u slučaju nastanka poplava radi spasavanja ljudi i materijalnih dobara, kao i na otklanjanju posledica nastalih poplava.

A post shared by 192.RS (@192_rs)

- Od početka obilnih kišnih padavina, 26. maja, koje su dovele do poplava, ukupno su angažovana 762 vatrogasca-spasioca, koji su imali ukupno 355 intervencija, evakuisali su 62 osobe, ugasili su 12 požara izazvanih udarom groma i imali 320 intervencija crpljenja vode iz objekata. U tim intervencijama je angažovano 390  vatrogasnih vozila i više od 400 pumpi - naglasio je Gagić i ponovio apel Ministarstva unutrašnjih poslova građanima u poplavljenim područjima.

A post shared by 192.RS (@192_rs)

- MUP još jednom apeluje na sve građane da se ne kreću po poplavljenim područjima, uz obale reka i po nasipima i da prate prognoze RHMZ-a. Ukoliko postoji opasnost da im voda uđe u kuće treba da na ulazu postave džakove sa peskom, da isključe struju u objektu i da se popnu na više etaže objekta, kao i da obavezno obaveste vatrogasno-spasilačku jedinicu na telefon 193 ili policiju na telefon 192 - poručio je Gagić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.