POTOP OPZICIJE U MILI SEKUNDI: U vreme njihove vlasti, od nas petoro u kući, je radio samo strujomer (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Feb.2022, 17:55

POTOP OPZICIJE U MILI SEKUNDI: "U vreme njihove vlasti, od nas petoro u kući, je radio samo strujomer" (FOTO)

Rasparčane frakcije i potomci bivše demokratske vlasti, popularno zvane "žuti", žele da se vrate na vlast uprkos tome što narod dobro pamti da su, za deceniju i po na vlasti, "žuti" isfabrikovali brojne afere koje su maltene rezultirale ekonomskom propašću Srbije.

Ovo je u 10 reči opisao tviteraš Ivan Ilić, koji je citirao svog komšiju Mileta o tome kako je bilo živeti pod šapom demokrata.

U slučaju da je sećanje izbledelo, evo šta kaže statistika: >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Pre desetak godina, Vojvodina prednjačila po broju nezaposlenih sa čak 27,2 odsto. U Beogradu je stopa nezaposlenosti tada bila 22,7 odsto, u Šumadiji i Zapadnoj Srbiji 24,9 odsto, a u regionu Južne i Istočne Srbije 26,9 odsto.

Broj nezaposlenih građana iz godine u godinu se povećavao, pa je tako stopa nezaposlenih u aprilu 2012. godine iznosila 25,5 odsto, što je, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u tom trenutku bilo 3,3 odsto više nego u istom mesecu 2011. godine.

Poređenja radi, u trećem kvartalu 2021. godine stopa nezaposlenosti iznosila je 10.5 odsto na nivou države, sve prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku.

Gledano na duži period, nezaposlenost je od 2012. do 2019. godine pala za 54 odsto, dakle sa 29,8 na 13,9 hiljada nezaposlenih.

Da li zaista želimo reprizu ovih brojeva i redova ispred Zavoda za zapošljavanje?

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.