POSTOJI ŠANSA DA JE MALA MEDLIN JOŠ UVEK ŽIVA? Nemački tužilac promenio dosadašnju priču

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2020, 19:29

POSTOJI ŠANSA DA JE MALA MEDLIN JOŠ UVEK ŽIVA? Nemački tužilac promenio dosadašnju priču

Devojčica je nestala 2007. godine.

Mada je nemački tužilac nedavno izjavio kako je gotovo siguran da je Medlin Meken mrtva, sada je izašao s drugačijom pričom.

Naime, tužilac Hans Volters je u ekskluzivnom intervjuu za britanski Miror rekao da ne postoje forenzički dokazi koji bi upućivali na to da je Medi mrtva.

- Niste to smeli da kažete ako niste imali dokaza. Oni od početka tvrde kako ovo istražuju kao ubistvo. Ne bi to smeli reći osim ako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nisu prokleto sigurni - poručio je blizak prijatelj porodice Meken.

Volters je nedavno takođe izjavio kako veruje da je njena smrt bila brza i da nije dugo patila. Sada je detaljnije objasnio šta je time hteo da kaže te dodao da se radilo o spekulaciji.

- To je bilo moje privatno mišljenje i spekulacija. Nije bilo temeljeno na činjenicama. Zato sam i rekao da "verujem" jer je u nekim slučajevima otmice dece prvo izvršen seksualni zločin, a zatim ubistvo - rekao je on.

Nemačke vlasti naišle su na kritike nakon što je na videlo izašlo da je Kristijan Brukner (43) 2013. dobio dojavu da je jedan od osumnjičenih. Volters je priznao da policija još uvek nije razgovarala s Bruknerom, koji u Kilu služi sedmogodišnju kaznu zbog prodaje droge jer ne žele da mu pruže priliku da utiče na svedoke. Zakleo se da se Brukner, kojeg bi Odbor za uslovnu slobodu mogao osloboditi u roku od nekoliko dana, neće vratiti na ulicu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.