POŠTA SRBIJE: Najbolji smo i punimo budžet Srbije, za razliku od gubitaša! Kome to smeta?

Izvor: Telegraf.rs, 06.Okt.2016, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POŠTA SRBIJE: Najbolji smo i punimo budžet Srbije, za razliku od gubitaša! Kome to smeta?

Pošta Srbije već nekoliko godina važi za najbolje javno preduzeće u Srbiji, a njen direktor Milan Krkobabić je, upravo zahvaljujući činjenici da je od Pošte napravio ekonomsko čudo i postao novi ministar koji će se baviti rekonstrukcijom drugih posrnulih javnih preduzeća u Srbiji. I dok rezultati nepobitno kažu da ceo menadžment, ali i svi radnici ove kompanije zaslužuju samo reči hvale, a sistem Pošte služi kao primer kako treba raditi, pojedinci se već dugo trude da nađu način >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << da im ospore uspeh.

S tim u vezi, a osvrćući se na pisanja pojedinih medija da rukovodstvo kompanije "ne haje za štednju, već deli 13. platu svojim radnicima", služba za odnose s javnošću Pošte Srbije oglasila se saopštenjem u kojem objašnjava zašto je sramota da iko stavi senku na njihov rad. Kako navode u saopštenju, upravo je Vlada Srbije dala saglasnost da se radnicima Pošte, čije su plate duplo manje od plata koje imaju radnici gubitaških preduzeća - isplati bonus koji su i više nego zaslužili.

Foto-ilustracija: Profimedia

- Pošta Srbije, najuspešnije javno preduzeće u 2015. godini, tržišno je pozicionirana sa konkurencijom u svim segmentima svojih usluga, počev od osnovne delatnosti, preko finansijskih usluga, IT i ostalih, navodi se u saopštenju, i dodaje:

- Sa 15.000 zaposlenih Pošta Srbije svake godine ostvaruje sve veću dobit počev od 1,24 milijarde dinara u 2012-oj godini do 3,13 milijardi u godini koja je za nama. Kako Zakon o budžetskom sistemu predviđa, Pošta Srbije svake godine izmiruje svoje obaveze prema Osnivaču u skladu sa Odlukom Vlade.

Inicijativu za isplatu dobiti ostvarene u 2015. godini podržali su Izvršni i Nadzorni odbor Preduzeća i prosledili je Vladi Republike Srbije na saglasnost. Po dobijanju saglasnosti, JP „Pošta Srbije” je 30. septembra uplatilo u budžet Republike Srbije 2,1 milijardu dinara a danas, 06. oktobra, uplaćen je deo dobiti i zaposlenima za ovakav rezultat, radnicima Pošte.

Foto: Promo

U saopštenju se dalje navodi da su plate radnika Pošte, koja puni budžet Republike Srbije skoro duplo manje od plata radnika u kompanijama koje su gubitaši i koje taj budžet prazne već godinama i da su radnici zaslužili svaki dinar svoje plate:

- Treba napomenuti da je prosečna plata radnika u Pošti skoro dva puta manja od prosečnih plata u nekim javnim preduzećima koja su već godinama veliki gubitaši i veliki korisnici budžetskih sredstava, za razliku od JP „Pošta Srbije” koje godinama unazad samo puni budžet. Ovim putem zaposleni u Pošti Srbije izražavaju zahvalnost Premijeru Vlade Srbije Aleksandru Vučiću, kao i dosadašnjem direktoru, a sada ministru u Vladi Srbije, Milanu Krkobabiću, što su imali dovoljno snage da prepoznaju da u Pošti postoje rad, red, ali i sjajan rezultat. Podeljena dobit je i stimulans za još predaniji rad, jer su svi svesni da neko konačno meri rezultate i odvaja rad od nerada, navodi se u saopštenju Pošte Srbije, na čijem se čelu od nedavno nalazi nova direktorka Mira Petrović.

Foto: Marko Todorović

Telegraf.rs

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.