POSRNULO CRNOGORSKO PRAVOSUĐE! Progovorio Knežević nakon presude i otkrio ZAŠTO JE OSUĐEN

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2019, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POSRNULO CRNOGORSKO PRAVOSUĐE! Progovorio Knežević nakon presude i otkrio ZAŠTO JE OSUĐEN

Milan Knežević nakon što je osuđen na četiri meseca kućnog pritvora, smatra da se ovom presudom uvodi zabrana govora u parlamentu

- Presuda predsednice Osnovnog suda u Podgorici Željke Jovović, kojom sam osuđen na četiri meseca kućnog pritvora zbog navodno verbalnog incidenta u holu Skupštine Crne Gore, u kojem sam poslanike vladajuće parlamentarne većine nazvao ološima zato što su kršeći Ustav i zakon ne samo skinuli imunitet Andriji Mandiću i meni, nego nam >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i odredili pritvor, najbolji je dokaz o posrnulosti crnogorskog pravosuđa koje ovih dana potresaju takve afere da bi najbolje bilo da ono bude ukinuto - ističe Knežević

- Posebno je simptomatično da presuda dolazi u trenutku kad smo mi kao DF inicirali ustavne promene iz oblasti identitetskih pitanja i pravosuđa gde smo zatražili jasno pozicioniranje srpskog naroda koji je od sticanja crnogorske nezvisnosti u potpunosti diskriminisan - kaže Knežević.

- Nemam dilemu da se radi o politički motivisanom postupku za koji je lično bio zainteresovan Milo Đukanović, koji je okončan u prvostepenom delu na način da meni treba zabraniti dalji rad u Skupštini tako što će me zatvoriti u kući - dodaje on.

Knežević podseća da je bilo težih incidentnih situacija od njegove, sa blažim ishodom.

- Sin Zorana Lazovića, zamenika direktora Uprave policije pred više hiljada gledalaca u SC "Morača" i milionskim TV auditorijumom, pretukao je dvojicu navijača Crvene zvezde, a po svemu sudeći samo će disciplinski odgovarati. Kum Mila Đukanović, Dejan Ban, ošamario je policajca, a da protiv njega nije podneta krivična prijava, dok je Nebojša Medojević napadnut na aerodromu od tajkuna, a sud mu je odredio da plati 1.200 evra sudskih troškova. Ja sam za vreme protesta 2015. napadnut, a napadač je umesto procesuiranja dobio unapređenje do komunalnog policajca, dok sam ja završio u zatvoru zbog napada na službeno lice!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.