POSLEDNJI DŽEP Islamske države: Ameri UBIJAJU sve redom, ginu civili, ne zna se ko BOMBARDUJE džihadiste

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Maj.2018, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POSLEDNJI DŽEP Islamske države: Ameri UBIJAJU sve redom, ginu civili, ne zna se ko BOMBARDUJE džihadiste

Izveštaji govore o desetinama stradalih

U vazdušnim napadima na jedan od poslednjih džepova teritorije pod kontrolom Islamske države u Siriji, poginula su najmanje 23 civila.

Pročitajte i:

Nije poznato da li je vazdušne udare u provinciji Hasakeh, na istoku zemlje, izvela koalicija predvođena SAD ili iračke vazduhoplovne snage.

Pojedine agencije izveštavaju da je u napadima poginulo 10-oro dece, šest žena i sedmoro starijih ljudi. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Sirijska državna novinska agencija navela je da je u vazdušnim udarima južno od grada Šadadi poginulo 25 civila i za napade okrivila američku koaliciju.

Napadi su se dogodili u oblasti gde se pripadnici Sirijskih demokratskih snaga, grupacije predvođene Kurdima koja ima podršku SAD, bore protiv Islamske države.

U imejlu agenciji AP koalicija predvođena SAD navela je da početne informacije ukazuju da nije bilo vazdušnih njihovih udara u toj oblasti.

Sve vesti iz Sirije, Iraka i Jemena možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.