POSLEDNJA INFORMACIJA: Tramp oslobođen optužbi u Senatu - NIJE OPOZVAN

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2021, 23:23

POSLEDNJA INFORMACIJA: Tramp oslobođen optužbi u Senatu - NIJE OPOZVAN

Samo 7 republikanaca je glasalo za opoziv

Senat SAD je oslobodio bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa od optužbi za podsticanje pobune na Kapitolu.

Demokrate nisu uspele da dostignu prag Republikanaca potrebnih da ga osude - najmanje 17.

Samo 7 Republikanaca je glasalo za Trampov opoziv.

Rezultat je bio 57:43 za osudu Trampa, ali je Demokratama trebalo 2/3 glasova za opoziv.

Senat je jutros nastavio raspravu o opozivu, tokom koje je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << glasao i da se dozvoli pozivanje svedoka na "suđenje" za opoziv bivšeg predsednika koji je optužen za podsticanje pobune svojih pristalica u napadu na Kapitol 6. januara.

Raspravu je usporila debata i o tome da li treba saslušati iskaz lidera manjine u Predstavničkom domu, republikanskog kongresmena Kevina Mekartija koji je u petak uveče izneo nove detalje o telefonskom razgovoru sa Trampom.

U završnom obraćanju, glavni tužilac, Džejms Raskin, rekao je da je "sada kristalno jasno da je Tramp podržao huligane 6. januara i da zato mora biti osuđen".

Nakon toga Trampov pravni tim imao je kratko izlaganje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Senat oslobodio Trampa, on najavljuje političku borbu

Izvor: Deutsche Welle, 14.Feb.2021, 08:42

Bivši američki predsednik Donald Tramp oslobođen je optužbi za podsticanje upada u Kapitol. Raspravu u Senatu obeležila je špaga republikanca Miča Mekonela koji je rekao da je Tramp kriv, ali ipak glasao za oslobađanje.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.