POSLE ZLOČINA IŠAO DA PERE RUKE I DA SE PRESVUČE Jezivi detalji ubistva vlasnice kafića u Tuzli: Inspektor pijan pucao iz službenog pištolja

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2024, 19:42

POSLE ZLOČINA IŠAO DA PERE RUKE I DA SE PRESVUČE Jezivi detalji ubistva vlasnice kafića u Tuzli: Inspektor pijan pucao iz službenog pištolja

Monstruozni čin u Tuzli potresao region.

Novo ubistvo u Tuzli šokiralo je javnost Bosne i Hercegovine, ali i celi region. Pripadnik MUP-a TK ubio je suvlasnicu ugostiteljskog objekta. Ubio ju je iz službenog pištolja iako je bio na godišnjem odmoru. Pri tome je bio pijan.

U pravcu nesretne ispucao je više od 17 metaka. Celi šaržer. Od toga pogođena je sa više od 14 metaka. Nakon brutalnog ubistva, prema saznanjima, otišao je kući, presvukao se, oprao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ruke i krenuo u grad. Odmah je potom uhapšen ispred zgrade, piše Avaz, prenosi Srpskainfo.

Njegova supruga izjavila je na saslušanju da je kobne noći kada je došao bila u sobi sa detetom (15-godišnjom ćerkom) i da ga nije ni videla. Potvrdila je, da ranije nije donosio pištolj kući. Imao ga je kod sebe u stanu poslednjih nekoliko dana.

Njega će saslušati postupajući tužilac.

Na konferenciji za medije Uprave policije MUP-a TK policijski komesar je potvrdio je da optuženi nije bio na dužnosti, kao i da je bio u alkoholisanom stanju.

Bio je na godišnjem odmoru, ali nije predao svoj službeni pištolj iako je mu je to bila dužnost, čime je prekršio sve procedure.

Na pitanje novinara, postoji li osoba koja kontroliše jesu li policajci predali svoje pištolje pre odlaska na godišnji odmor, komesar je odgovorio potvrdno.

Trenutno se dovodi u razmatranje, zašto zaposleni nije pozvan da razduži oružje.

Policijski službenici imaju obavezu da odlažu svoje oružje ukoliko se nalaze na bolovanju ili godišnjem odmoru. Dakle, to je njihova obaveza.

- U ovom slučaju optuženi pripadnik MUP-a se nalazio treći dan na godišnjem i očigledno nije postupio u skladu s pravilima -  istakao je njegov nadređeni i potvrdio da je zaposleni 2020. godine bio disciplinski kažnjen za povredu službene dužnosti jer je pod uticajem alkohola izazvao saobraćajnu nesreću.

Takođe navodi da su brojne kolege bile su iznenađene događajima od četvrtka uveče. Istakao je da oni u poslednje tri godine nemaju evidentiranu nijednu prijavu protiv njega, a na pitanje novinara, kako je prošao lekarski pregled, rečeno je da ih policajci ne rade.

- Nemamo zvanična saznanja o tome da je lečen zbog bilo kakvih psihotičnih stanja - dodao je.

Policajac je u lokal došao sa prijateljima sa kojima je pio. Sat pre ubistva desio se incident u lokalu, zbog čega je pozvao policiju jer je jedan od njegovih “kolega” sa kojima je sedio narušavao javni red i mir.

On je, naime, zvao policajce da dođu i intervenišu, što su i oni i uradili te su izveli muškarca iz tržnog centra i odveli ga u stanicu. No, on je zatim nastavio piti. To, nažalost, nije bio alarm za njegove kolege da napuste lokal.

Kako je policija intervenisala u lokalu, zaposlena u objektu je pozvala suvlasnicu da dođe, što je ona i učinila. I tu se zatim nastavila drama koja je završila tragično.

Ona je, kako su naveli očevici, zahtevala od gostiju da plate šta su popili i da idu, ali je ubica koji je bio čest gost ovog lokala, to odbio. Nakon toga došlo je do prepirke između nesrećne žene i policajca, zbog čega je izvadio pištolj i ispalio više metaka u nju. Prvo je pucao u objektu, a zatim i ispred. Svemu su svedočili gosti lokala.

Portal Avaz jepiše da je kontaktirao porodicu ubijene  i da je ona demantovala navode da su ona i ubica bili u nekoj vrsti veze.

Sin i brat ubijene su naveli da je bila časna i poštena žena, u veri.

Tvrde da su se njih dvoje poznavali kao gost i vlasnik i da nisu bili ni u kakvim privatnim, poslovnim, niti ljubavnim odnosima.

Neuređen sistem lekarskih pregleda

Što se tiče lekarskih provera, u većini policijskih organa u Bosni i Hercegovini nije adekvatno uređen sistem lekarskih pregleda policijskih službenika. Ovo je izjavio juče za Fenu direktor Federalne uprave policije (FUP) nakon što je policajac  ubio ženu u Tuzli.

Izvor SrbijaDanas/Avaz

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.