POSLE SNIMAKA IZ VETERNIKA: Štićenik doma se umalo ubio pred policijom

Izvor: Kurir, 08.Avg.2013, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POSLE SNIMAKA IZ VETERNIKA: Štićenik doma se umalo ubio pred policijom

Branko Gabrić (25) je najavio samoubistvo pre tri dana NVO "Sigurnoj poziciji" ako bi zbog objavljivanja zastrašujućih snimaka dece kako otkopavaju medicinski otpad trpeo posledice

VETERNIK - Štićenik doma u Veterniku, Branko Gabrić (25) pokušao je juče samoubistvo skokom kroz prozor.

On je najavio samoubistvo pre tri dana NVO "Sigurnoj poziciji" ako bi zbog objavljivanja zastrašujućih snimaka dece kako otkopavaju medicinski otpad trpeo posledice. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

Nakon objave snimaka koji su šokirali javnost u Srbiji na kojima su prikazana deca, štićenici Doma za decu ometenu u razvoju u Veterniku koji golim rukama iskopavaju špriceve i ostali medicinski material po direktivi svojih vaspitača, u ovoj ustanovi, sinoć je usledio još jedan skandal, kada je štićenik inače vlasnik snimaka Branko Gabrić (25) pokušao samoubistvo skokom kroz prozor.

Dejan Nestorović direktor NVO "Sigurna pozicija" koja je ove šokantne snimke dostavila medijima i pružila podršku korisnicima doma, našao se sinoć ispred urgentnog centra kada je dovezen štićenik doma Branko Gabrić (25) koji je zbrinut u teškom psiho-fizičkom stanju nakon skoka.

"Dobio sam poziv oko osam časova sinoć od P.J. (27 ) druga Branka Gabrića, takođe štićenika doma u Veterniku, da je policija upala u dom i da je počela da teroriše psihički Branka. Razlog je bio jednostavan, Branko je štićenik koji je bio vlasnik i snimatelj spornih video materijala o nepropisnom skladištenju medicionskog otpada, otkopanog od strane štićenika doma. A takođe je znao puno i o psiho-fizičkom zlostavljanju dece u ustanovi", rekao je Dejan Nestorović.

"Bilo je zastrašujuće. Čula se vriska dece, plač i histerija, kada su me kontaktirali štićenici doma Veternik, rekli su mi "molim te učini nešto". Policijska inspektorka je naredila da se Branku oduzme mobilni i lap top. Po rečima korisnika, došlo je do fizičkog koškanja između Branka i policajca na hodniku, nakon čega je nesrećni mladić otrčao ka svojoj sobi i odlučio na skok sa prvog sprata", tvrdi Nestorović.

Branko je skočio i pao na travnatu površinu i tom prilikom udario nogama u kapiju i ostao nepomičan. Nakon ove nemile scene policijsku inspektorku uhvatila je panika, ona se vidno uznemirila i počela da viče na ostale korisnike doma "Marš napolje!"

Ispred samog doma se okupilo oko stotinak dece koja su u šoku gledala ceo prizor. Zavladala je opšta panika, strah i histerija.

"Ovo je velika bruka za policiju na lokalnom nivou, totalno neprofesionalno i nestručno su obavili zadatak. Sram ih bilo, ovde su smeštena deca bez roditelja",  isakao je Dejan Nestorović i doda da nakon što je obavio razgovor sa određenim medijima i uputio sam se ka urgentnom centru, tamo ga je dočekao mučan prizor.

"Branka Gabrića su doneli na nosilima nakon četrdeset minuta od pada, noga mu je bila u zavoju. Sanitet je bio bez policijske pratnje, što je vrlo intrigantno. Branko je zapomagao od bolova. Nije mogao da hoda a po glavi su mu bile modrice i čvoruge. Obezbeđenje bolničkog kruga se okupilo u većem broju i tražili su mi da napustim objekat, nakon čega su stigle televizijske ekipe", rekao je Dejan Nestorović.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.