POSLE POTOPA ĆEMO SE KUVATI: Za koji dan 35 stepeni - evo kada kreće PAKAO u Srbiji!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2023, 20:32

POSLE POTOPA ĆEMO SE KUVATI: Za koji dan 35 stepeni - evo kada kreće PAKAO u Srbiji!

Nakon obilnih padavina u Srbiji, već prvog dana kalendarskog leta, od sledeće srede u Srbiji će biti između 30 i 35 stepeni, kaže meteorolog Ivan Ristić.

Od nedelje, poslednjeg dana vikenda, vreme se totalno menja ciklon i oblaci odlaze polako na istok, a prema nama jača afrički anticiklon donoseći stabilizaciju vremena, sve više sunca i prvi kraci toplotni talas, prave letnje temperature koje će već od prvog dana leta u sredu, 21. juna biti između 30 i 35°C.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Kiša danas prestaje prvo na severu, a onda do kraja dana i u ostalim delovima Srbije. Duvaće slab povremeno umeren severozapadni vetar. Minimalna temperatura u intervalu od 14 do 18°C a maksimalna od 20 do 26°C - kaže Ristić.

- Dakle sa kalendarskim početkom leta počinje leto u pravom smislu te reči. Toplotni talas će kratko trajati jer već za dane sledećeg vikenda ponovo ulazimo u svežiji promenljiv period sa čestom pojavom kiše, lokalno nepogoda praćenih gradom. Najviše dnevna temperatura poslednje nedelje juna u manjem padu i kretaće se od 25 do 30°C i biće u granicama prosečnih vrednosti za kraj juna - dodaje.

Ristić napominje i da će tokom sledeće nedelje nebo biti skoro bez oblaka i pažnju treba obratiti na UV zračenje jer će UV indeks zbog početka kalendarskog leta 21. juna biti na svojim maksimalnim vrednostima koje se kreću oko 10.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.