POSLE KURTIJEVIH ŽALOPOJKI, OGLASIO SE KFOR: Međunarodne snage odgovorile na NAPADE iz Prištine

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2023, 23:29

POSLE KURTIJEVIH ŽALOPOJKI, OGLASIO SE KFOR: Međunarodne snage odgovorile na NAPADE iz Prištine

Kfor je danas poslao tim na to područje

Pripadnici Kfora se nisu nalazili na području na kojem je srpska policija uhapsila troje pripadnika kosovske policaje, saopštio je večeras Kfor.

Dodaje se da je Kfor danas poslao tim na to područje i uspostavio kontakt sa predstavnicima privremenih prištinskih institucija i srpskih vlasti. Istovremeno, navodi se, misija je u redovnom kontaktu sa Euleksom.

- Pozivamo obe strane >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da odmah smanje tenzije i da se uzdrže od jednostranih ackija koje bi mogle da dovedu do dalje eskalacije - poručili su iz misije.

Navodi se da Kfor prati situaciju i nastavlja da "u potpunosti sprovodi svoj mandat na osnovu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija iz 1999. godine kako bi omogućio bezbedno i sigurno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice na Kosovu".

Dodaje se i da Kfor nastavlja da pruža neophodan bezbednosni okvir za nastavak dijaloga, uz posredstvo Evropske unije, za normalizaciju odnosa  Beograda i Prištine.

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Željko Brkić izjavio je u sredu da su tog dana u 12.38 sati duboko u teritoriji centralne Srbije pripadnici antitetorističke grupe policije locirali i uhapsili troje pripadnika tzv. kosovske policije koji su bili pod punom ratnom opremom, kao i da pripadnici MUP-a ni u jednom trenutku nisu prešli administrativnu liniju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.