POSLE 24 DANA NOVI ZELAND SE PONOVO BORI SA KORONOM: Dve žene iz inostranstva donele virus, strahuje se da ima još zaraženih

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2020, 13:00

POSLE 24 DANA NOVI ZELAND SE PONOVO BORI SA KORONOM: Dve žene iz inostranstva donele virus, strahuje se da ima još zaraženih

One su doputovale iz Velike Britanije na Novi Zeland kako bi posetile roditelja na samrti u Velingtonu.

Novi Zeland je prijavio prve nove slučajeve korona virusa posle 24 dana, a reč je o dve žene koje su doputovale iz Velike Britanije kako bi videle roditelja na samrti.

Dve žene, u tridesetim, odnosno četrdesetim godinama, doputovale su iz Velike Britanije na Novi Zeland kako bi posetile roditelja na samrti u Velingtonu.

One su stigle u zemlju 7. juna >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << preko Dohe i Brisbejna i bile su izolaciji u Oklandu, gde su, pre nego što su testirane, dobile specijalnu dozvolu da posete roditelja, prenosi Rojters.

Putovale su automobilom od Oklanda do Velingtona, a sada su obe u samoizolaciji.

Zbog novih slučajeva na Novom Zelandu počela su testiranja na virus za sve koji su mogli biti blizu te dve žene, što uključuje i putnike i osoblje na letovima, u karantinu u Oklandu, kao i članove njihove porodice sa kojima su bila u Velingtonu.

Na Novom Zelandu je ukupno zabeleženo 1.506 slučajeva korona virusa, dok je 22 ljudi preminulo.

Ta zemlja nije otvorila granice, ali je ukinula sve socijalne i ekonomske restrikcije prošle nedelje, nakon što je objavljeno da nije bilo novih slučajeva.

Premijerka Džasinda Ardern je ipak upozorila da se novi slučajevi virusa mogu pojaviti u budućnosti, kada se u zemlju budu vraćali građani, kao i stranci sa specijalnim dozvolama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.