POSLE +20 STIŽE PRAVA LEDARA I PRODOR HLADNOG FRONTA: Ovakav januar u Srbiji niko nije očekivao, evo kada počinju OLUJNI UDARI

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2024, 08:27

POSLE +20 STIŽE PRAVA LEDARA I PRODOR HLADNOG FRONTA: Ovakav januar u Srbiji niko nije očekivao, evo kada počinju OLUJNI UDARI

Već od četvrtka u Srbiji sutužu kiše, vetrovi i znatni pad temperature.

Iako će četvrtak jutro u mnogim predelima Srbije biti toplo i kišovito, ali i vetrovito, potpuno drugačija vremenska situacija očekuje se na istoku Srbije.

Ova situacija je i uobičajena pri košavskoj situciji. U istočnom delu Srbije biće pristuna temperaturna inverzija, a u donjem sloju biće hladnije, dok se pri tlu očekuju temperature oko 0°C, čak i u minusu. Kiša koja bude >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << padala mogla bi se lediti pri tlu i na taj način moglo bi doći do poledice. Najveća opasnost od ove situacije očekuje se u Timočkoj i Negotinskoj Krajini i na planinama istočne Srbije.

Već tokom dana biće toplije, a otopliće i pri tlu.

U drugim predelima Srbije u četvrtak pravi prolećni dan, uz temperature i do 20°C, a najtoplije vreme biće u Podrinju i u Kolubarskom okrugu, a južni vetar imaće fenski efekat. Toplo će biti širom Srbije, uz temperature i iznad 15°C, u Beogradu do 18°C. Istovremeno, maksimalna temperatura u Negotinskoj Krajini neće preći 4°C.

U četvrtak se uz smenu sunca i oblaka povremeno očekuju kiša i pljuskovi. Snežni pokrivač će se otopati i na najvišim planinama.

Petak će doneti prodor hladnog fronta i zahlađenje sa kišom, koja će uz osetniji pad temperature vazduha preći u sneg.

Za vikend temperature normalne za ovo doba godine, uz vrednosti od 0 do 4°C. U subotu će na severu Srbije biti sunčano, na jugu i istoku još uvek sa snegom, a u nedelju će u svim predelima biti sunčano, ali prohladno.

Sledeće sedmice toplije.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.