POSETITE SAMO GLEDAJUĆI... Na popularnom letovalištu počeli da NAPLAĆUJU SELFI, sve je počelo kao šala a onda su doneli SRAMOTNU ODLUKU

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jul.2023, 10:29

"POSETITE SAMO GLEDAJUĆI..." Na popularnom letovalištu počeli da NAPLAĆUJU SELFI, sve je počelo kao šala a onda su doneli SRAMOTNU ODLUKU

Popularna španska prodavnica koju turisti tretiraju kao atrakciju više ne dozvoljava ljudima da se besplatno slikaju. Zabranjuje turistima da prave besplatne selfije i preti kaznama svima koji budu uhvaćeni.

Kueviures Murria, u Barseloni, otvoren je više od 100 godina. Nakon što je prvi put otvorena 1898. godine, prodavnica ima neke od originalnih fasada, uključujući prelepe prozore iz 1920-ih i vintage reklame.

To je dovelo do toga da ga turisti posećuju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da slikaju a da ništa ne kupe. Dok se osoblje u početku šalilo da bi trebalo da naplaćuje ljudima koji posećuju, ali ne kupuju, od tada je postavljen znak na vratima, piše "The Sun".

Napisano na engleskom: "Posetite samo gledajući (unutra) 5 € po osobi, hvala."

- Bilo je frustrirajuće imati toliko turista koji su slikali govoreći "Samo gledam" i tako "uznemiravali ljude".

Osoblje je od tada reklo da neće nikome naplatiti, ali da je to već delovalo kao odvraćanje. Turisti koji sada posećuju prodavnicu gledaju kroz izlog, ali ne ulaze u prodavnicu samo da bi zurili.

Jedan od zaposlenih u radnji je dodao da im to "ne zarađuje dodatni novac" jer još nikome nisu naplatili, već se umesto toga koristi kao sredstvo odvraćanja.

Uprkos tome, mnogi ljudi na društvenim mrežama podržali su ovaj potez.

Jedna osoba je tvitovala: "U potpunosti podržavam ovo."

Drugi se složio: "I ja. Trebalo bi da imaš poštovanje... ako ne kupuješ, ne idi tamo!"

Treći je rekao: "Potpuno se slažem, oni su ovde da služe kupcima i pokušavaju da prodaju, a ne da trpe turiste koji ne žele da se slikaju."

Livraria Lello u Portu, koja sebe naziva "najlepšom knjižarom na svetu", posetiocima je naplaćivala 5 evra za ulazak, ali ima popust ako neko kupi knjigu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.